Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Singapore cauta modalitati ieftine de reciclare a apei

Testul pilot pentru reciclarea apei printr-o modalitate mai ieftina va incepe in aprilie, a anuntat Departamentul pentru Utilitati Publice (PUB) din Singapore, informeaza Earth Times. Procesul va fi realizat de catre companiile japoneze Nitto Denko si Mitsubishi Rayon Engineering, care au semnat un angajament cu agentia nationala pentru apa.

Firmele japoneze au dezvoltat o membrana bio-reactoare care combina sistemul de filtrare conventional, care separa mizeria de apa curata, cu o bacterie care se hraneste cu deseuri, a declarat pentru The Straits Times, Khoo Teng Chye, directorul executiv PUB.

Combinand cele doua parti ale procesului, sunt asteptate reduceri semnificative ale costurilor operatiunii pentru Newater, nume dat de Singapore pentru apa curata obtinuta prin reciclare.Noua tehnologie este compacta, iar spatiul de desfasurare se va reduce cu 40%.

"Daca indepartam echipamentul voluminos sprijinim Singapore, care duce lipsa de spatiu, iar pentru zonele rurale reprezinta un imens potentia in special pentru China si India, tari care nu au acces la apa potabila", a declarat James Long, manager Nitto Denko.

Companiile si-au propus ca, initial, fabrica sa produca 10.000 de metri cubi de apa pe zi, intr-un proces demonstrativ inainte de etapa de comercializare.

Foto: theage.com

spot_img

Ultimele știri