Microsoft investeste 500.000 de dolari in inverzirea computerelor

Microsoft intentioneaza sa premieze patru universitati cu suma de 500.000 de dolari pentru cercetarile in domeniul eficientizarii energetice a computerelor, informeaza Greener Computing.

Investitia face parte din Programul de Sustenbilitate pentru Computere al companiei care se focuseaza asupra eficientei energetice si asupra principiului "pay for play" in care cantitatea de energie folosita de un computer este proportionala cu cererea care i se atribuie. Programul cauta sa raspandeasca inovatia in designul hardware-ului si software-ului.

"Vrem sa deschidem noi cai de cercetare si sa crestem gradul de constientizare pentru energia ca resursa critica ce trebuie sa fie controlata", a spus Sailesh Chutani, director in cadrul Microsoft. "Prin intermediul acestui program, incurajam noile mentalitati de reducere a consumului de energie si metodele de transformare a tehnologiei intr-una prietenoasa cu mediul pe viitor", a adaugat acesta.

Universitatea din Tennessee, Universitatea Stanford, Harvard si Universitatea din Oklahoma sunt cele patru universitati care isi vor imparti "premiul" de la Microsoft pentru cercetare si dezvoltare in IT-ul verde.

spot_img

Ultimele știri