Nokia ocupa primul loc la electronice verzi

Nokia a revenit pe locul intai in cel mai recent top al electronicelor "verzi" realizat de Greenpeace, cu 7 puncte din 10 posibile. Compania primise un punct de penalizare in ultimele noua luni din cauza politicii sale de reciclare defectuoase din India, dar noul punctaj reflecta imbunatatirile constatate, informeaza GreenBiz. VEZI STUDIUL

Greenpeace sustine ca topul sau a influentat decisiv miscarile recente ale companiilor in protejarea mediului. Apple, care tocmai a anuntat ca noile iPoduri nu vor mai contine mercur si substante ignifuge pe baza de bromuri, arata un progres semnificativ fata de rapoartele anterioare, cand obtinuse zero puncte din cauza lipsei de transparenta.

Alte companii care au primit note bune sunt Samsung , cu 5,7 puncte, si Fujitsu Siemens, cu cea mai spectaculoasa urcare in top, pana pe locul 3 fata de 15 in iunie 2008. La coada clasamentului se afla Sharp, Microsoft si Nintendo, din nou pe ultimul loc dupa ce nu a reusit nicio imbunatatire de la ultimul raport.

Clasamentul Greenpeace, lansat in august 2006 si actualizat la fiecare trei luni, reflecta progresul companiilor in a-si face produsele mai eficiente energetic si mai usor de reciclat.

spot_img

Ultimele știri