Venetia va fi alimentata de alge

Algele din apele Venetiei care creeaza probleme gondolelor si feriboturilor pot fi folosite ca sursa de curent electric, potrivit Ecofriend. Autoritatile italiene au anuntat recent un proiect prietenos cu mediul care prevede colectarea algelor din canalele Venetiei pentru transformarea acestora in energie curata.

Proiectul presupune construirea unei centrale energetice care sa fie alimentata de alge, prima de acest fel din Italia. Centrala va fi construita in colaborare cu serviciile de energie regenerabila ale companiei Enlag, va fi functionala in doi ani si va produce 40 megawati de electicitate, cantitate echivalenta cu jumatate din energia necesara alimentarii intregului centru al orasului Venetia.

Algele vor fi cultivate in laboratoare si puse in cilindri din plastic unde apa, dioxidul de carbon si lumina soarelui pot declansa fotosinteza. Cantitatea de biomasa rezultata va fi tratata si folosita mai departe la producerea unui combustibil ce va alimenta turbinele centralei energetice. Dioxidul de carbon rezultat in acest proces va fi pasat inapoi algelor, astfel centrala avand zero emisii.

Foto: Ecofriend

spot_img

Ultimele știri