Jaf de 54 de milioane de dolari la cel mai mare parc eolian

Cel mai mare parc eolian din lume, aflat inca in constructie in regiunea indiana Dhule, a devenit de doi ani si jumatate tinta furturilor localnicilor. Ei au furat cupru in valoare de 54 de milioane de dolari, acesta fiind cel mai mare furt din sectorul industrial inregistrat vreodata in India, informeaza The Times of India.

In afara faptului ca a privat statul de o sursa importanta de energie regenerabila, aceasta situatie a provocat pierderi masive companiei Suzion, aflata pe locul al cincilea in lume in randul companiilor eoliene.

Cazul a fost adus in atentie de catre Consiliul de Dezvoltare Economica din Maharashtra (MEDC), in cadrul unui studiu al resurselor in zonele slab dezvoltate. MEDC face presiuni asupra statului pentru a-si salva imaginea si de teama ca proiectul sa nu fie mutat in statul Gujarat sau Tamil Nadu.
Considerata a fi cea mai mare ferma eoliana din lume, cu o capacitate care va creste de la 1.000 de megawati pana la 2.000 de megawati in urmatoarele opt luni, proiectul este situat in zona cu cel mai mare potential eolian din India.

Raportul MEDC sustine ca reteaua de hoti este atat de bine dezvoltata incat nu se pot face prea multe pentru a pune capat furturilor de cupru.
 

Foto: Greenlaunches.com

spot_img

Ultimele știri