Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Hidrobarajele, cea mai buna solutie de combatere a inundatiilor

Hidrobarajele, solutia optima de combatere a inundatiilor, au fost folosite pe raul Mures in cadrul unei simulari de interventie la inundatii care a avut loc marti in Targu Mures, informeaza un comunicat din partea Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR).

Specialistii spun ca hidrobarajele reprezinta o foarte buna varianta de combatere a inundatiilor in timp real. Motivul este ca acestea sunt folosite la suprainaltarea digurilor sau pentru inchiderea provizorie a unor brese, pana la inceperea lucrarilor de refacere a infrastructurii de aparare.

Hidrobarajele sunt niste tuburi de apa, cu inaltimi ce pot varia de la 0,5 metri, pana la chiar 16 metri, care se pot plia perfect pe orice teren. De aceea, acestea sunt echipamente extrem de utile in interventiile la inundatii. In plus, ele pot fi refolosite, spre deosebiree de sacii cu nisip folositi la constructia „digurilor iepuresti”.

Potrivit ANAR, avantajele oferite de hidrobaraje compenseaza costurile relativ ridicate ale acestora, de circa 230 euro metrul.

Simularea de interventie la inundatii de pe raul Mures s-a desfasurat in prezenta specialistilor din Suedia, Germania si Ungaria, cu participarea ANAR, IGSU Bucuresti si IJSU Mures.

Foto: ANAR

spot_img

Ultimele știri