Transport in comun gratuit la Sighisoara in Ziua fara masini

Locuitorii municipiului Sighisoara au fost indemnati, marti, sa lase acasa masinile personale si sa se deplaseze la serviciu fie cu bicicleta, fie pe jos, fie cu mijloacele de transport in comun pentru care Primaria a acordat gratuitate, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sighisoara, Anca Silvia Ratiu, aceasta zi fara masini se inscrie in cadrul Saptamanii Mobilitatii Europene (16-22 septembrie), eveniment initiat de Comisia Europeana in anul 2002, pentru promovarea mijloacelor de transport durabil in orase.

Una din actiunile intreprinse, marti, la Sighisoara este si interzicerea accesului auto pe strada cea mai intens circulata, "Ilarie Chendi", intre orele 10,00 si 16,00.

"Incepand cu anul 2002 municipiul Sighisoara s-a alaturat initiativei oraselor europene, promovand la nivel de municipiu actiunea ‘Ziua fara masini’ in data de 22 septembrie. Si in anul 2009 aceasta actiune a fost promovata in randul cetatenilor sighisoreni, obiectivul fiind acela de a atrage atentia asupra problemelor cauzate de intensificarea traficului urban, poluarea fonica si atmosferica, precum si asupra nevoii fiecaruia de a contribui la mentinerea unui mediu curat si sanatos", a precizat Ratiu.

spot_img

Ultimele știri