Un mall verde se deschide in Belgia

Belgia se va bucura in curand de inaugurarea unui centru comercial si de divertisment cu un design ecologic, anunta Inhabitat. Mall-ul Mediacite, localizat in Liege, va ajuta la reabilitarea economica si culturala a orasului.

Fiind localizat central, oamenii pot ajunge la centrul Mediacite pe jos, cu bicicleta sau cu cele peste 1.000 de autobuze care trec prin acea zona in fiecare zi. Locatia mall-ului a fost strategic gandita pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale vizitatorilor acestuia.

De asemenea, cladirea va fi iluminata in mod natural in timpul zilei multumita numeroaselor ferestre pozitionate pe acoperis. Tot pe acoperis au fost plantate si portiuni de vegetatie pentru asigurarea unei calitati bune a aerului si sisteme de colectare a apei de ploaie.

O alta prioritate a mall-ului din Liege este eficienta energetica ce este asigurata prin strategii precum acces limitat la electricitate in magazine pentru reducerea consumului de curent electric, boilere eficiente energetic si un material semireflectant pe acoperis care reduce excesul de caldura.

Interiorul centrului comercial, care a primit certificare ecologica BREEAM, va cuprinde spatii ample pentru magazine, un oficiu postal, un patinoar, o sala de bowling, cinema, restaurante si spatii pentru birouri. Inaugurarea va avea loc pe 20 octombrie.

Foto: inhabitat.com

spot_img

Ultimele știri