Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

L’Oréal si-a deschis prima sa fabrica alimentata cu energie verde 100%

Producatorul francez de cosmetice L’Oreal anunta deschiderea primei centrale de biometanizare din Europa la fabrica sa din Libramont, Belgia, potrivit unui comunicat de presa.

Fabrica utilizeaza, acum, energie verde 100% si este neutra din punct de vedere al carbonului.

Dezvoltata de Eneco si Bio Energie Europa, aceasta este prima astfel de centrala din Europa si se bazeaza pe tehnologie de ultima ora pentru a transforma in gaz metan biomasa care provine de la fermierii locali si din industria agro-alimentara.

Biogazul este transportat catre fabrica L’Oréal unde este transformat in energie electrica si caldura, furnizand 100% din energia electrica necesara fabricii si acoperind 80% din necesarul de caldura.

Energia electrica verde furnizata depaseste necesarul uzinei, iar surplusul, care este suficient pentru alimentarea a 4.000 de locuinte, este oferit retelei publice.

Pe de alta parte, Grupul L’Oréal a mai anuntat ca a stabilit trei obiective de mediu importante, pe termen lung, ce vizeaza fabricile si centrele sale de distributie (2005 – 2015).

Obiectivele vizeaza reducerea la jumatate a emisiilor, a consumului de apa si a cantitatii de deseuri generata pe produs finit.

De asemenea, pe langa aceste obiective pe termen lung, L’Oréal va continua sa comunice oficial rezultatele anuale pentru indicatorii de mediu.

Foto: businessweek.com

spot_img

Ultimele știri