Greta Thunberg critică industria modei de pe coperta Vogue

Activista suedeză Greta Thunberg a criticat industria modei chiar de pe coperta celei mai recente ediții a revistei Vogue Scandinavia, subliniind că aceasta își aduce un aport major la criza climatică.

Greta Thunberg a apărut pe prima pagină a ediției scandinave a Vogue purtând un palton supradimensionat în timp ce mângâie un cal, într-o pădure.

Cea care a distribuit fotografia pe rețelele sociale a fost chiar activista. „Industria modei contribuie enorm la situația de urgență climatică și ecologică, ca să nu mai vorbim de impactul acesteia asupra nenumăraților lucrători și a comunităților, care sunt exploatați în întreaga lume pentru ca unii să se bucure de moda rapidă pe care mulți o tratează ca de unică folosință”, a scris Thunberg.

Activiștii de mediu suedezi susțin că industria modei se folosește de campanii promoționale scumpe pentru a părea sustenabile, dar fără a face de fapt nimic pentru a proteja mediul, numind fenomenul  „greenwashing”.

Tânăra de 18 ani a spus în interviul ei pentru Vogue că nu a cumpărat haine noi de ani de zile, potrivit dw.com.

„Ultima dată când am cumpărat ceva nou a fost acum trei ani și a fost la mâna a doua. Împrumut lucruri de la cunoscuți”, a spus Thunberg.

Ea a cerut o schimbare a modului în care hainele sunt produse și utilizate în întreaga lume.

„Nu puteți produce modă sau consuma <<în mod durabil>>, în condițiile în care este lumea modelată astăzi. Acesta este unul dintre multele motive pentru care vom avea nevoie de o schimbare de sistem”, a spus Thunberg.

Greta Thunberg, pe coperta Vogue Scandinavia
Greta Thunberg, pe coperta Vogue Scandinavia
spot_img

Ultimele știri