Temperaturile din zona arctică ar putea creşte cu până la 10°C în următorii o sută de ani

Temperaturile din zona arctică vor creşte cu până la 10°C în următorii 100 de ani, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga. Luarea unor măsuri concrete împotriva încălzirii globale este crucială pentru ca populația planetei să trăiască în armonie cu propriul climat, susțin reprezentanții Ariston Thermo Group. Compania oferă un spijin activ echipei internaționale de cercetători, cantonată pe coasta de vest a Groenlandei, condusă de profesorul Morten Rasch, de la Departamentul de Geoştiinţe şi Gestionarea Resurselor Naturale al Universităţii din Copenhaga.

Profesorul Morten Rasch trage un semnal de alarmă chiar din zona de cercetare amplasată pe solul îngheţat al insulei Disko aflată pe coasta de Vest a Groenlandei. În următorii 100 de ani, temperaturile locale vor creşte cu cel puţin 5°C, respectiv cu 10°C în cel mai rău caz.

Zona arctică este primul loc care va fi afectat de schimbările climatice, cu repercursiuni care se extind însă asupra întregii planete. Iată de ce combaterea schimbărilor climatice reprezintă o provocare globală care nu ţine cont de graniţe.

Proiectul Ariston Comfort Challenge, care a pornit în Groenlanda în urmă cu un an, susține o echipă internaţională de cercetători condusă de profesorul Rasch. Echipa a beneficiat de o casă modulară inovatoare şi durabilă– Ariston Comfort Zone – încălzită de centrala de înaltă eficiență Alteas ONE, ce le-a permis să-și continue studiile și în timpul sezonului de iarnă. Acest lucru nu a fost posibil până acum.

spot_img

Ultimele știri