Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Record de plimbari gratuite la centrele I’Velo si La Pedale

Weekend-ul prelungit a scos din case un numar record de bucuresteni dornici sa se plimbe pe bicicletele “I’Velo” si “La Pedale”. Acestea au fost inchiriate de peste 4.000 de ori, numai in zilele de duminica si luni.

La cele trei centre “I’Velo” din Herastrau (Roata Mare si Expo Flora) si Tineretului, bicicletele au fost inchiriate de 2.500 de ori duminica si luni, iar in total, in zilele fara ploaie de saptamana trecuta, 3.964 de persoane s-au plimbat cu bicicletele Green Revolution si Raiffeisen Bank.

Si centrele “La Pedale” din Kiseleff si Herastrau au avut parte de un succes similar. Duminica si luni, peste 1.360 de persoane s-au plimbat cu bicicletele verzi de la cele doua centre, iar in toate zilele insorite de saptamana trecuta (miercuri, joi, vineri, duminica si luni), bicicletele au fost inchiriate de 1.837 de ori.

Programele de bike-sharing gratuit "La Pedale" si "I’Velo" vor functiona zilnic pana in ultima zi a lunii octombrie. Bicicletele pot fi inchiriate pe baza buletinului de identitate, pentru o perioada de doua ore, iar un adult poate inchiria maximum trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru cei mici. Cele trei centre "I’Velo" pun la dispozitia bucurestenilor 400 de biciclete, iar cele doua centre "La Pedale" ofera 250 de biciclete. Orarul dupa care functioneaza centrele este acelasi: 11-19, in timpul saptamanii si 10-20, in weekend.

Initiativa “La Pedale” apartine Asociatiei Green Revolution si Primariei Sectorului 1, cu sprijinul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement. Proiectul face parte dintr-o strategie pe termen lung, care vizeaza promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban.

I’Velo este un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen bank si ALPAB.

“Este un proiect foarte frumos. Daca am merge mai mult cu bicicleta am avea un oras mai putin poluat si mai mult loc. Si angajatii nostri se bucura de bicicletele pe care le-am pus la dispozitie si ii incurajam sa vina cu ele la serviciu. Speram ca prin acest proiect bucurestenii sa vada ce placut e sa mearga cu bicicleta si sa o foloseasca mai des”, a declarat Steven van Groningen, Presedinte Raiffeisen Bank.

Foto: Anita Vizireanu
 

spot_img

Ultimele știri