Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Proiect de colectare selectiva in institutiile publice, adoptat de deputati

Functionarii din institutiile publice vor trebui sa colecteze selectiv deseurile, hartia, plasticul si metalul, potrivit unei propuneri legislative initiate de deputatul PDL Sulfina Barbu si adoptata, miercuri, pe articole de Camera Deputatilor, potrivit Mediafax.

Proiectul a fost sustinut de deputatii din toate grupurile parlamentare, acestia aratand ca reprezinta un pas inainte pentru respectarea reglementarilor europene in domeniu si ca, in prezent, sunt probleme cu depozitele de deseuri care sunt neconforme.

Initiatorul proiectului, Sulfina Barbu, a precizat ca aceasta initiativa creeaza si locuri de munca deoarece toate companiile care se ocupa de reciclarea si retehnologizarea deseurilor vor avea resurse pentru a crea si a mentine locurile de munca. Initiativa a fost sprijita de Asociatia Green Revolution si urmareste responsabilizarea angajatilor din institutiile publice.

Amenzi de pana la 10.000 de lei

Potrivit proiectului fiecare institutie publica are obligatia de a numi un responsabil pentru implementarea si gestionarea sistemului de colectare selectiva. Acesta poate fi un angajat din departamentul administrativ ori un tert caruia i se deleaga aceasta responsabilitate. Institutiile sunt obligate sa elaboreze un plan de masuri privind colectarea selectiva a propriilor deseuri si sa incheie contract de predare a deseurilor colectate selectiv cu un operator economic abilitat. In cazul nerespectarii obligatiilor, conducatorii institutiilor si societatile de colectare vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 500 si 10.000 de lei.

Pentru mai multe informatii despre proiectul legislativ citeste "Colectarea selectiva va deveni obligatorie in institutiile publice".

spot_img

Ultimele știri