Zăganu a făcut berea „Sturionul”. 2% din vânzări merg către WWF

Zăganu s-a alăturat campaniei WWF „Culori pe cale de dispariție”, pentru care a creat berea „Sturionul”, din dorința de a salva acest pește. 2% din vânzarea berii va fi direcționată către organizație.

„În 2013, când am lansat Fabrica de Bere Bună, am ales să numim berea noastră Zăganu, atât în cinstea vulturului bărbos care a trăit în zonă și care a fost vânat până la extincție, cât și ca simbol pentru ceea ce ne doream să facem: să reînviem tradiția berilor artizanale în România”, au scris cei doi antreprenori, Alexandru şi Laurenţiu, pe eticheta albastră de pe sticlă.

Berea Sturionul este una nepasteurizată, creată în ediție limitată, în stilul american Pale Ale. Este fermentată natural timp de cel puțin 23 de zile și conține numai ingrediente naturale: apă, malț, hamei și drojdie.

„Nu vrem ca sturionul, unul dintre cele mai vechi animale din lume să aibă aceeași soartă, mai ales că cinci din cele șase specii de sturion native Dunării se află pe lista speciilor grav periclitate. Am creat această bere în ediție limitată, în culorile sturionului, cu dorința de a contribui alături de voi la salvarea acestui animal”, mai transmite mesajul de pe etichetă.

Cauzele pentru care speciile de sturion sunt grav amenințate sunt pescuitul ilegal și pierderea habitatelor de reproducere.

„Adoptă culorile sturionului și ajută-ne să salvăm de la dispariție speciile amenințate, să convingem autoritățile să protejeze rutele de migrație și să combatem pescuitul ilegal printr-un parteneriat cu autoritățile și comunitățile locale”, este mesajul transmis de WWF.

2% din vânzarea berii va fi direcționată către susținerea cauzei Sturionului, din cadrul campaniei WWF „Culori pe cale de dispariție”.

Lansarea oficială are loc joi, 8 august, de la ora 19, la Fabrica de Bere Buna – Romanian Craft Beer Bar.

Alte culori pe cale de dispariție

Culorile Deltei Dunării dispar

Intervenția umană a distrus peste 80% din zonele umede din Lunca Dunării și a întrerupt funcțiile ecologice ale Dunării și afluenților săi.

„Adoptă culorile Deltei Dunării și ajută-ne să luptăm pentru oprirea degradării habitatelor de apă dulce, pentru reconstrucția ecologică a ecosistemelor distruse, pentru prevenirea deșertificării și pentru susținerea comunităților tradiționale de pescari”, transmit cei de la organizație.

Culorile pădurilor dispar

Paleta de culori amenințată e mult mai vastă, întrucât pădurile din Carpați formează un ecosistem complex, fiind ultimul bastion al sălbăticiei în Europa.

„Adoptă culorile pădurilor din Carpați și ajută-ne să conservăm cele peste 300.000 ha de potențiale păduri virgine, să monitorizăm sistemul național de trasabilitate a lemnului și să oprim tăierile ilegale”.

Culorile zimbrului dispar

Zimbrul, cel mai mare mamifer terestru din Europa, a dispărut din țară acum 200 de ani și este pe cale de dispariție pe tot continentul. În România a fost reintrodus de curând și se fac eforturi pentru re-naturalizarea speciei, întrucât contribuie la menținerea unei diversități biologice ridicate.

„Adoptă culorile zimbrului și ajută-ne în eforturile noastre constante, alături de autorități, pentru crearea unei populații viabile de zimbri din punct de vedere demografic și genetic în sud-vestul Carpaților”.

Culorile ursului brun dispar

Nu e vorba doar de maro. Odată cu ursul dispare o paletă bogată de culori, pentru că ursul e un indicator al stării mediului. În prezent, urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite.

Adoptă culorile ursului și ajută-ne să protejăm specia, să prevenim conflictele om-animal, să ținem în viață Orfelinatul de urși și să dezvoltăm un sistem inovator de recensământ și monitorizare a speciei”.

Pentru a te implica în campanie, trimite un mail la office@wwf.ro.

spot_img

Ultimele știri