Totul despre bioenergie la Targul International pentru Energii Regenerabile

Toti cei interesati de modalitatile pe care le ofera astazi bioenergia, de conditiile care trebuie luate in cosiderare si de tehnologiile noi pe piata se pot informa in cadrul Targului International si Congresului pentru Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii si Renovari din Romania organizat de RENEXPO South-East Europe in perioada 19-21 noiembrie 2008 la Sala Palatului din Bucuresti.

Aproximativ 40 de producatori si furnizorii de servicii nationali si internationali, isi expun in cadrul Targului noutati din domeniul bioenergiei, furnizarii de servicii energetice, cogenerarii, energiei solare, energiei eoliene, hidroenergiei, precum si a eficientei energetice in constructii si renovari.

In cadrul Targului vor avea loc congrese de specialitate cu privire la cele mai importante teme. „Prima conferinta internationala – Bioenergie in Romania”, ce va avea loc pe 20 noiembrie 2008, ofera mai ales proprietarilor de paduri, posibilitatea de a intra in contact cu viitori parteneri de afaceri pentru a-si face o imagine de ansamblu cu privire la posibiliatatea de utilizare a Biomasei in Rominia.

Chiar si in Romania cererea energiei din materie prima regenerabila este in crestere. In special la noi, bioenergia este considerata una dintre cele mai promitatoare piete in dezvoltare. Cu toate ca acest sector are mari potentiale, pana in momentul de fata, a fost foarte putin utilizat. La aceasta se adauga faptul ca Romania dispune de 6,3 milioane de hectare de padure, ceea ce reprezinta 28% din suprafata ei totala. Cu aproape 90% din padure exploatabila, din care 1/3 consta in paduri de conifere, iar 2/3 in paduri de foioase.

Cu toate ca economia forestiera a devenit mai importanta dupa trecerea padurilor din domeniul statului in domeniul privat, este inca nevoie de cunostinte specializate si tehnologii pentru administrarea padurilor.

Extinderea economiei forestiere poate duce la o importanta contributie in acoperirea unei parti din necesarul de energie aflat in continua cerstere, la formarea de noi locuri de munca, si chiar la reducerea efectului de sera.

Biomasa, respectiv lemnul si deseurile lemnoase, sunt folosite deja in gospodarii la incalzire si la furnizarea apei calde, iar o parte foarte mica este folosita in centralele electrice moderne cu un grad redus de poluare. Folosirea Biomasei are in Romania inca un potential mare, nevalorificat ,iar din aceasta cauza este extensibila, ceea ce ofera sanse pentru piata lemnului in privinta noilor grupuri de cumparatori.

spot_img

Ultimele știri