Petrom schimba denumirea carburantilor

De la 1 mai 2012, carburantii comercializati de OMV Petrom in reteaua proprie isi vor schimba denumirea, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Schimbarea denumirii sortimentelor de benzina nu are impact asupra caracteristicilor acestora sau a pretului.

Noile denumiri au fost simplificate pentru a facilita procesul de alimentare la pompa, iar compozitia carburantilor, beneficiile folosirii acestora ori preturilor practicate nu sunt influentate de aceasta schimbare.

In anul 2011 cifra de afaceri a Grupului Petrom a fost de 5.333 milioane euro. Grupul exploateaza in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 812 milioane de barili echivalent petrol (in Romania, 786 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,5 milioane tone.

"Vom continua sa oferim clientilor nostri aceiasi carburanti de incredere, prin cea mai accesibila retea de benzinarii. Schimbarea denumirii carburantilor reflecta preocuparea de a raspunde dinamicii pietei si cerintelor clientilor nostri, de a le asigura in continuare aceleasi produse si servicii la standarde internationale", potrivit lui Radu Caprau, retail manager.

Procesul de adoptare a noilor denumiri si de etichetare a pompelor a inceput in 20 aprilie si se va incheia in 30 aprilie 2012, avand in vedere masurile logistice specifice acestei actiuni.

Denumirile carburantilor Petrom, valabile de la 1 mai 2012

Benzina Standard 95, anterior Premium fara Plumb 95
Benzina Extra 99, anterior, Top Premium fara Plumb 99+
Motorina Standard, anterior, Euro Diesel 5
Motorina Extra, anterior, Top Euro Diesel 5

Centrala electrica pe gaze si parc eolian

Pentru dezvoltarea sa sustenabila, OMV Petrom a extins lantul valoric al gazelor prin abordarea pietei de electricitate. In acest context, OMV Petrom dezvolta o centrala electrica pe gaze de 860 MW la Brazi si a inceput operatiunile comerciale in cadrului parcului eolian Dorobantu, cu o capacitate de 45 MW.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Gaze Naturale si Energie, precum si Rafinare si Marketing. Grupul si-a consolidat pozitia pe piata petroliera din Europa de Sud-Est, in urma unui amplu proces de modernizare si eficientizare, pentru a carui implementare au fost realizate investitii de peste 7,7 miliarde de euro in ultimii sapte ani.

Programe de prevenire si generare a deseurilor

In ceea ce priveste managementul deseurilor, Petrom detine programe de prevenire a generarii deseurilor, in stransa corelare cu optimizarea proceselor in scopul minimizarii utilizarii resurselor si cresterii eficientei.

“Nu trebuie neglijat faptul ca producerea unui deseu reprezinta o diminuare a eficientei procesului, o pierdere. Din acest punct de vedere apreciem abordarea sustenabila a legii, trebuie actionat in exact aceasta ordine in managementul deseurilor: prevenire, reutilizare, reciclare, recuperare, inclusiv energetica si, numai in final, eliminare in depozite de deseuri sau incinerare”, au declarat, pentru Green Report, reprezentantii Petrom.

Compania are si un parteneriat cu Asociatia Recolamp pentru colectarea surselor de lumina uzate (becuri, neoane), in cadrul caruia au fost amplasate containere special dedicate pentru colectarea acestor deseu in diverse locatii din tara.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:
Angajatii Petrom sprijina societatea civila
OMV si statul roman, la Curtea de Arbitraj de la Paris

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri