SeaOrbiter, versiunea maritima a USS Enterprise

In mai 2014, va incepe, pe santierele navale din Saint-Nazaire si Cherbourg, Franta, construirea celei mai sofisticate baze de cercetare marina, Sea Orbiter, ce va fi propulsata de puterea vantului, a valurilor si de energia solara.

 Proiectul laboratorului oceanografic plutitor, unic in lume, apartine arhitectului subacvatic francez, Jacques Rougerie, si are suportul lui Dan Goldin, fost administrator al NASA si al Agentiei Spatiale Europene. Este lesne de inteles ca odata cu implicarea NASA, SeaOrbiter are toate sansele sa devina versiunea oceanografica a celebrei nave stelare, USS Enterprise, din Star Trek”, scrie inhabitat.com.

SeaOrbiter are 58 de metri inaltime, din care 31 se vor afla in apa, va fi construita din aluminiu reciclabil si va dispune de tehnologii superavansate. Energia va fi produsa, gratie unei eoliene, situate in varful navei, si de panouri solare care insumeaza o suprafata de 350  metri patrati.

Greutatea totala a navei oceanografice este estimata la 500 de tone. SeaOrbiter poate adaposti 20 de persoane in cele 12 etaje ale sale, dintre care 6 etaje se afla sub apa.

Semisubmersibila, SeaOrbiter va fi legatura dintre lumea terestra si lumea oceanelor din  care se vor naste civilizatiile viitorului”, a spus Jacques Rougerie.

SeaOrbiter are un simulator spatial, o platforma stiintifica, un laborator si o baza submarina, iar publicul larg va fi informat in permanenta, printr-o platforma de comunicare, despre descoperirile pe care nava le va face.

Costurile SeaOrbiter, care ar putea sa plece in larg in 2015, se ridica la 35 milioane de euro, iar printre sponsori se numara Rolex, ABB sau Tchnip.

spot_img

Ultimele știri