Operatorul de salubrizare Romprest va investi anul acesta aproximativ 12 milioane euro intr-un proiect care vizeaza constructia unei statii de sortare la Chiajna, instalatie care va avea o capacitate anuala de procesare de aproximativ 190.000 de tone de deseuri.
“De asemenea, investitia costa si in eficientizarea sistemului de colectare selectiva si transport. Instalatia de sortare, cu grad ridicat de automatizare, va avea o capacitate de functionare de peste 50 de tone pe ora. Cu ajutorul statiei va fi redusa depozitarea in rampa cu cel putin 40%”, a declarat presedintele companiei, Marin Necula.
Statia de sortare poate fi extinsa modular cu instalatii pentru compostarea deseurilor biodegradabile si producerii de biogaz, ajungandu-se astfel la o reducere a depozitarii in rampa de pana la 70%.
“In prezent, suntem in faza de finalizare a caietului de sarcini pentru achizitia utilajelor, iar finalizarea proiectului este programata pentru anul viitor. In urma procesarii deseurilor, aproximativ 60% va reprezenta compost, 8-10% vor fi materiale reciclabile, iar restul se va duce catre cuptoarele industriale. Astfel, 40% din cantitatea procesata va fi valorificata superior”, a mentionat reprezentantul operatorului de salubritate.
Substante de spalat si degivrare ecologice
Programul de investitii mai vizeaza innoirea parcului de utilaje si echipamente, zona pentru care se vor aloca 5 milioane de euro.
Reprezentantul Romprest a subliniat ca pentru spalatul stradal si combaterea poleiului, operatorul foloseste substante ecologice si biodegradabile fabricate in propriile unitati.
In ceea ce priveste resursele umane, compania desfasoara doua proiecte in valoare de 4,5 milioane euro. In primul program vor fi calificati si recalificati 300 de angajati, iar al doilea proiect vizeaza angajarea de 930 de muncitori, operatiune aproape finalizata.
Afaceri de 100 milioane euro in 2012
Romprest a investit in cei 11 ani de activitate peste 70 milioane euro, iar in prezent are peste 6.000 de angajati.
Actionariatul principal al Romprest este format din firma Detaco, un fond de investitii britanic si Aeroportul Henri Conada.
Necula a precizat ca anul acesta mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri la 100 milioane euro, cu peste 20 milioane euro mai mult fata de nivelul inregistrat in 2011.
Din portofoliul de clienti ai operatorului fac parte 45 de consilii locale si aproximativ 5.000 de firme.
Citeste si: