4.000 de masini de gunoi, in Romania

Parcul de vehicule destinate colectarii deseurilor de la populatie este format din pana la 4.000 de unitati, in conditiile in care volumul vanzarilor de astfel de autospeciale noi se cifreaza anual in jurul a 100 de unitati, a declarat pentru Green Report brand managerul reprezentantului in tara noastra a marcii Faun, Marius Aldea.

“Anul trecut, piata vehiculelor de colectare de deseuri a fost in jurul a 100 de unitati, iar pentru acest an ne asteptam la o stagnare, intrucat vanzarile sunt foarte strans legate de evolutia noilor proiecte de mediu, cum ar fi depozitele de deseuri. In acest context, anul acesta nu se vor deschide mai mult de una sau doua astfel de depozite. In consecinta, vanzarile se vor situa tot in jurul valorii de 100 de unitati”, a explicat reprezentantul Faun Romania.

Piata de profil, dictata de noile proiecte

Acesta a subliniat ca piata de profil este dictata de finalizarea noilor proiecte care vizeaza deschiderea de noi centre de depozitare a deseurilor, de sortare sau compostare.

“Cum este finalizat un astfel de proiect, are loc o etapa de atribuire a serviciului de salubritate. Compania castigatoare, trebuie sa-si dimensioneze flota de utilaje astfel incat sa acopere zonele nou atribuite si, in acelasi timp, sa deserveasca si contractele anterioare. De obicei, in urma acestor contracte este influentata si piata autospecialelor”, a precizat brand managerul.

Acesta a adaugat ca parcul auto de vehicule destinate colectarii deseurilor are o vechime medie de 4-5 ani.

“Parcul auto are o varsta de 4-5 ani, iar intervalul de timp la care operatorii de salubritate isi innoiesc flota este de 5-6 ani”, a spus Aldea.

120.000 euro, pretul unei autospeciale

La randul sau, Dana Bejan, managing partner CTE Trailers, importatorul Faun, a precizat ca pretul unei autospeciale de colectare de deseuri se ridica la aproximativ 120.000 de euro.

In ceea ce priveste tipul de vehicule din totalul parcului auto de specialitate, acesta a mentionat ca numai un procent de 5% reprezinta masini de ridicare a deseurilor colectate selectiv.

In Romania, activeaza aproximatv 10 mari operatori de salubritate si mai multe firme de profil care flote care deservesc zone restranse.

Compania CTE Trailers a fost infiintata in anul 2002 si este reprezentantul in Romania 6 mari producatori de vehicule, care se adreseaza celor trei segmente ale pietei auto comerciale – transporturi, constructii si salubritate.

Gabriel Botezatu

Citeste si:

Reciclam doar 1% din deseuri

Noua taxa pentru gunoi

Zone afectate de picnic

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri