Budinca de ananas cu portocale, unt, zahar brun, coniac si migdale Violeta Dinca, bucatar-sef Violeta’s Vintage Kitchen: „Recomand acest desert pentru ca este foarte simplu si usor de facut. Are putin aluat, este hranitor, iar ananasul este foarte aromat. Timpul de preparare este foarte scurt si poate fi pregatit in orice moment al zilei“.
Ingrediente:
1 ananas
4 linguri de unt
3-5 linguri zahar brun
1 portocala
2 linguri de coniac
5 linguri de faina
3 linguri de zahar
2 linguri migdale
Ananasul proaspat se decojeste si i se indeparteaza partile fibroase. Se taie cuburi. Intr-o tigaie se topeste o lingura de unt, in care se adauga trei pana la cinci linguri de zahar brun. Imediat ce zaharul s-a topit, se stinge cu sucul de la o portocala. Se adauga ananasul, se stropeste cu doua linguri de coniac si se lasa la foc mic, acoperit pentru circa zece minute. Se distribuie in boluri, cu tot cu sucul din tigaie. Se framanta repede cu mana cinci linguri de faina si trei linguri de unt moale. Dupa obtinerea unui aluat sub forma de firimituri, se continua framantarea, adaugand trei linguri de zahar si doua linguri de migdale macinate mare. Se distribuie firimiturile de aluat deasupra ananasului din boluri, iar bolurile se introduc in cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ zece minute. Cand aluatul s-a rumenit usor si sucul ananasului incepe sa strabata aluatul pe la marginea bolurilor, budinca este gata.