Conferinta „Aerul si apa – componente ale mediului” in Cluj-Napoca

Facultatea de Geografie a Universitatii Babes-Bolyai gazduieste, vineri si sambata, conferinta "Aerul si apa – componente ale mediului", la care participa peste 80 de cadre didactice, cercetatori si practicieni din tara si din strainatate, anunta Agerpres.

Lucrarile conferintei se desfasoara, vineri, in cinci sectiuni, in cadrul carora sunt abordate teme majore privind variatiile climatice si impactul acestora asupra societatii, gospodarirea resurselor de apa, calitatea apei si a aerului urban in contextul climatic actual – cu referire la concentratia bioxidului de carbon, poluarea provocata de traficul auto, degradarea ecosistemelor acvatice, mecanismele juridice pentru asigurarea calitatii apei si aerului, precum si secetele din Romania.

Cu acest prilej, va fi prezentat si un material despre valorificarea balneoturistica a apelor minerale cloro-sodice din sudul Depresiunii Transilvaniei. Sambata, participantii la reuniune vor efectua o vizita la sistemul hidroenergetic Somesul Mic, cu barajele sale de acumulare, hidrocentrala Mariselu, priza de apa potabila si statia de tratare de la Gilau, precum si la Muzeul Apei de la Floresti. Manifestarea este dedicata Zilei Mondiale a Apei (22 martie) si Zilei Mondiale a Meteorologiei (23 martie), fiind organizata de Facultatea de Geografie, in colaborare cu Directia Apelor Somes-Tisa si cu Facultatea de Stiinta Mediului.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, Directia Apelor Somes-Tisa – Sistemul de Gospodarire a Apelor Cluj organizeaza, vineri, actiuni de ecologizare a cursurilor de apa din municipiile Cluj-Napoca, Dej si Gherla, precum si din mai multe comune de pe teritoriul judetului Cluj. Sistemul de Gospodarire a Apelor Cluj a lansat un apel autoritatilor publice locale, firmelor de salubritate, agentilor economici, organizatiilor non-guvernamentale si unitatilor de invatamant sa participe la aceasta actiune.
Foto: Editura Hamangiu

spot_img

Ultimele știri