British Petroleum: Consumul de energie regenerabilă a crescut anul trecut, în România, cu 75,7%

Consumul de energie regenerabilă al României a fost de 1,1 milioane tone echivalent petrol, în 2013, cu 75,5% mai mare față de cel din anul precedent, și a reprezentat 0,4% din consumul mondial de energie de pe acest segment, conform statisticilor British Petroleum, informează Agerpres.

Cel mai mare consum de energie regenerabilă a fost înregistrat în SUA — 58,6 milioane tep, China — 42,9 milioane tep, Germania — 29,7 milioane tep, Spania — 16,8 milioane tep și Brazilia — 13,2 milioane tep.

În Uniunea Europeană, consumul de energie regenerabilă a fost, în 2013, de 110,6 milioane tep și a reprezentat 39,6% din totalul mondial”, se arată în documentul citat de Agerpres.

România urca  în clasamentul trimestrial al atractivității investițiilor în proiecte de energie regenerabilă

România urca un loc în clasamentul trimestrial al atractivității investițiilor în proiecte de energie regenerabilă, potrivit sutudiului EY – Renewable energy country attractiveness index (RECAI), ajungând pe poziția 31, de pe locul 32 în ediția anterioară.

Astfel, România își îmbunătățește pentru a doua oară consecutiv poziția în topul EY, după ce în ediția din februarie România a urcat de pe locul 33 pe locul 32.

Modificările continue în legislație încă reprezintă pentru România un impediment în calea ‘relaxarii’ activităților investiționale din piața de energie regenerabilă. Noul proiect legislativ apărut săptămânile trecute și care va intra în vigoare începând cu 1 august 2014, dacă va primi aprobarea Comisiei Europene, este rezultatul unor îndelungi discuții și aduce o gură de aer așteptată de marii consumatori de electricitate. Între timp, proiectele operaționale de energie regenerabilă, ‘investite’ cu indicatori de profitabilitate atractivi, sunt cele care încă primesc atenție din partea investitorilor privați și a băncilor”, spun specialiștii EY România.

În regiune, Polonia și Turcia se clasează înaintea României în topul EY, ocupând pozițiile 27 și, respectiv, 20, în timp ce Ucraina și Grecia se situează în urma României în același clasament.

spot_img

Ultimele știri