Bagajele din aeroportul Otopeni, transportate cu vehicule electrice

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a luat, de comun acord cu operatorii de handling, măsura utilizării echipamentelor electrice pentru transportul bagajelor și în incinta Aeroportului Internațional  Henri Coandă București  (AIHCB), fostul aeroport Otopeni, a declarat, pentru Green Report, Valentin Iordache, directorul de comunicare al CNAB.

Folosirea vehiculelor electrice reduce poluarea în aeroport și contribuie la confortul salariaților și al pasagerilor.

Folosirea vehiculelor electrice aduce beneficii, primul dintre ele fiind reducerea poluării aerului în perimetrul platformelor aeroportuare, și asigură un climat sănătos pentru salariații ce își desfășoară activitatea în spațiile interioare de procesare a bagajelor”, a explicat Valentin Iordache.

Reducerea emisiilor de CO2 reprezintă o altă preocupare importantă. Programul de management de mediu al CNAB, cât și al aeroportului  Otopeni implică reducerea consumului de energie, prin modernizarea unităților de producere energie termică și a rețelei de transport de distribuție, și, implicit, a cantităților de CO2.

Certificare, nivel 1,
la cartografierea pe emisii

Un proiect de mediu de maximă importanță îl constituie participarea AIHCB în proiectul Airport Carbon Accreditation, lansat de ACI în 2009, si certificarea sa la nivelul ”Reduction” până în 2015. În august 2013, ca urmare a unui efort susținut de inventariere a tuturor surselor de emisii, urmat de colectarea datelor și calculul emisiilor anuale de carbon, am obținut certificarea din partea ACI, la nivelul 1, la cartografiere pe emisii.

Economie la apă și energie

Având în vedere creșterea constantă a traficului de pasageri, în paralel cu extinderea infrastructurii aeroportuare, nu se poate discuta despre o scădere a consumului de apă si energie electrică  în aeroport,  ci doar de o eficientizare a utilizării acestor resurse.

Pe lângă modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și utilizarea de corpuri de iluminat cu eficiență sporită, s-au luat și măsuri de reducere a consumurilor per utilizator, prin montarea de electrovalve cu senzori la toate bateriile din clădirile gestionate de CNAB”, potrivit lui Valentin Iordache.

spot_img

Ultimele știri