I’Velo a devenit primul program national de bike-sharing gratuit

Programul de bike-sharing gratuit I’Velo devine primul program national de bike-sharing. Extinderea sa a inceput de sambata, prin deschiderea centrului de la Targu-Mures. Muresenii au la dispozitie 100 de biciclete, care vor putea fi inchiriate din fata Salii Polivalente. Orarul de functionare al centrului I’Velo este de 10.00-22.00, pe toata durata saptamanii.

In saptamana care vine, programul I’Velo va continua sa se extinda si in celelalte orase in care si-a propus sa ajunga. Astfel, pe 12 iulie el isi va deschide un centru la Cluj-Napoca, pe 14 iulie pe cel de la Iasi, iar pe 16 iulie va sosi randul Constantei sa beneficieze de un centru I’Velo.

In cele trei orase, I’Velo va dispune de cate 150 de biciclete, iar orarul de functionare al centrelor respective va fi acelasi cu cel de la Targu-Mures, adica 10.00-22.00.

In Bucuresti, I’Velo are deschise trei centre de inchiriere, doua situate in Parcul Herastrau (Expo-Flora si Roata Mare) si unul in Parcul Tineretului (intrarea de la Liceul Sincai). 400 de biciclete sunt la dispozitia bucurestenilor, numarul acestora urmand a fi suplimentat cu alte 150 de biciclete, prin deschiderea centrului din Parcul Izvor.

Pana acum, peste 40.000 de amatori s-au plimbat cu bicicletele I’Velo. Recordul de inchirieri pentru o singura zi este de 852, realizat la centrul I’Velo din Herastrau, zona Expo-Flora.

FOTO: Green Report

spot_img

Ultimele știri