Wal-Mart creste stocul de bumbac organic

Wal-Mart Stores a anuntat ca a cumparat peste 5 mii de tone de bumbac de la fermierii care trec de la agricultura conventionala la cea organica in scopul cresterii cantitatilor de provizii de bumbac certificat ca fiind organic de pe piata, informeaza Reuters.

„Am inteles de la furnizorul nostru ca acest lucru este necesar pe piata”, a spus Tara Raddohl, reprezentanta a firmei Wal-Mart.

Wal-Mart a sporit numarul produselor organice care sunt oferite in magazine. Dar datorita faptulului ca este cel mai mare retailer din lume are nevoie de o aprovizionare constanta si la scara mare cu aceste bunuri pentru a le furniza in cele peste 4.100 de magazine din SUA.

Cand fermierii trec de la productia conventionala de bumbac la cea organica, va fi nevoie sa treaca trei ani grei pana ca aceste culturi sa fie certificate ca fiind organice.

Tara Raddohl spune ca in perioada interimara fermierii vor infrunta cresteri in randul costurilor de productie dar nu isi pot vinde bumbacul la costul premium de productie pentru ca acesta nu este inca certificat ca fiind organic.

„Ei vor prelua sarcinile financiare din cultivarea bumbacului organic, dar nu vor putea sa il vanda la un pret de certificat organic, fapt care a impiedicat decizia unora dintre fermieri de a cultiva bumbacul organic.

Pentru a incuraja fermierii sa cultive bumbacul organic, Wal-Mart a anuntat ca a cumparat peste 5 mii de tone de bumbac intermediar de la aproximativ 1.000 de ferme la acelasi cost premium ca cel al bumbacului certificat.

Wal-Mart a anuntat ca luna aceasta va scoate la vanzare tricouri marca Faded Glory confectionate din bumbac traditional la preturi de 3,50 si 6 dolari.

Aceste eforturi fac parte din campania "Earth Month", cea mai mare a firmei Wal-Mart, care este sustinuta de o campanie nationala de advertising.

Pe langa tricourile speciale Faded Glory, Wal-Mart mai vinde si tricouri cu marca Coca-Cola printata pe ele care sunt confectionate din RPET, un material organic fabricat din sticle de plastic reciclate.

Foto: Reuters

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri