Un hectar de pădure a fost plantat în județul Bistrița-Năsăud de către voluntari

După ce anul trecut au lansat o inițiativă curajoasă prin care și-au propus să planteze un copac pentru fiecare brățară cumpărată de la ei, echipa Muma Pădurii a avut parte la finele săptămânii trecute de prima sa acțiune de plantare. 

Membrii echipei au reuşit să planteze 1 hectar de pădure județul Bistrița-Năsăud, mai precis, 5.000 de puieți care se vor transforma în copaci puternici și, mai apoi, într-o pădure.

Acțiunea de plantare a avut loc pe 25, 26 și 27 martie, în satul Tăgșoru, comuna Budești, din județul Bistrița-Năsăud, acolo unde alături de alți voluntari, pământul roditor a primit cu brațele deschise copăceii.

„Am promis și ne-am ținut de cuvânt”, spune Filip Bașchir, unul dintre fondatorii Muma Pădurii. „Suntem din cale afară de bucuroși să vedem că 5.000 de puieți de-ai Mumei prind acum viață și vor deveni, peste ani, o pădure frumoasă și sănătoasă. Reușita este a tuturor celor care au făcut posibilă această plantare, cei care au cumpărat brățări din magazinul Mumei și primii care ne-au oferit încrederea lor. Le mulțumim tuturor pentru asta! Abia am început și n-avem de gând să ne oprim aici, pentru că împreună, om cu om și pom cu pom, reușim”, mai spune antreprenorul social.

În satul Tăgșoru au fost plantate, pe lângă hectarul de copaci al Mumei Pădurii, alte patru hectare de pădure, cu sprijinul Tășuleasa Social.

„În aceste trei zile de plantare – prima plantare a Mumei, de fapt – i-am avut alături și pe cei de la Tășuleasa Social, astfel că la final au fost plantate cinci hectare de copaci. Vrem să le mulțumim pentru că am învățat și încă mai avem muuulte de învățat de la domniile lor”, mai spune Filip Bașchir.

Misiunea celor de la Muma Pădurii nu se oprește aici, pentru că tinerii antreprenori și-au propus să continue acțiunile de împădurire, dar și să ducă mai departe mesajul despre importanța pădurilor în viețile noastre, ale tuturor, pentru că, până la urmă, mâine respirăm ceea ce azi plantăm.

Defrișările iresponsabile trebuie să fie combătute, iar Filip Baschir, Robert Szkokan, Mădălina Boțu și Robert Antal, cei patru membrii fondatori ai Mumei Pădurii, au înțeles că o criză a pădurilor este și o criză a dezinformării.

Astfel aceștia își duc mai departe misiunea „o brățară vândută = un copac plantat” și vor continua să susțină acțiunile de împădurire în România prin eforturile lor și ale tuturor celor care cumpără brățări de pe site-ul https://www.mumapadurii.com.

Business-ul social Muma Pădurii vinde brățări realizate manual, din ață de proveniență românească, iar pentru fiecare brățară vândută echipa va planta un copac. Mai mult, fondatorii spun că au planuri mari pentru acest an și își propun să inițieze și o fundație, pentru a atrage cât mai multe companii și business-uri în demersul lor de împădurire a României.

Citeşte şi:

De ce este necesară o pădure urbană în zona fostelor Sere Militari
Asociația Parcul Natural Văcărești caută 15 noi arii naturale urbane din România
spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri