Legea Picnicului a primit unda verde din partea Comisiei de Mediu a Camerei Deputatilor

Legea Picnicului  a trecut astazi si de Comisia de Administratie Publica si Protectia Mediului, din Camera Deputatilor, cu doar doua abtineri.

Legea, care este un proiect initiat si sustinut de Asociatia Green Revolution, impreuna cu patru parlamentari, Sulfina Barbu, deputat PDL, Carmen Moldovan, deputat PSD, Adriana Saftoiu, deputat PNL, Attila Korodi, deputat UDMR, urmeaza sa fie trimisa in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final.

Dupa raportul Comisiei, legea va ajunge pe masa Biroului Permanent care o va programa pentru dezbateri si, respectiv, vot final, cel mai probabil saptamana viitoare.

„Ma bucur ca legea a primit unda verde de la colegii mei din Comisie. Este o lege de suflet pentru mine, prin care speram ca vom schimba Romania, ca o vom face mai curata. Legea Picnicului este o lege pentru cei care iubesc picnicul, dar, in aceeasi masura, si Romania curata”, a declarat pentru Green Report, Carmen Moldovan, deputat PSD.

„Le multumim celor patru parlamentari pentru sprijinul acordat realizarii si promovarii Legii Picnicului. Credem ca aceasta initiativa va reusi sa reduca poluarea cauzata de picnic si, in acelasi timp, va reusi sa-i educe pe romani sa aiba o mai mare grija cu ceea ce lasa in urma atunci cand ies la iarba verde”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

„Aceasta decizie confirma pregatirea minutioasa a proiectului de lege si sunt convins ca, dupa votul final, sper eu, majoritar, al plenului, autoritatile locale vor avea un instrument eficient pentru a mentine in conditii bune zonele de recreere”, a spus Attila Korodi, deputat UDMR.

 

Legea Picnicului, primul proiect Green Politics

Legea Picnicului este un proiect initiat si sustinut de Asociatia Green Revolution impreuna cu patru parlamentari: Sulfina Barbu, deputat PDL, Carmen Moldovan, deputat PSD, Adriana Saftoiu, deputat PNL, Attila Korodi, deputat UDMR.

Primul proiect de pe lista Green Politics vizeaza adoptarea Legii Picnicului. Initiativa legislativa urmareste reglementarea iesirilor la iarba verde ale romanilor, care lasa in fiecare an munti de gunoaie in paduri si pe cursurile raurilor.

Legea stabileste obligatii atat pentru administratorii zonelor in care se desfasoara activitati de picnic cat si pentru persoanele fizice.

In prezent exista cel putin 15 prevederi diferite care reglementeaza activitatile in aer liber in Romania, risipite prin ordonante de urgenta, hotarari de guvern, ordine de ministru si legi. Unele dintre ele chiar se contrazic, iar in prezent nu este clar ce autoritati au ca atributii controlul, amendarea si amenajarea spatiilor destinate picnicului.

 

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:

Legea Picnicului

Legea Picnicului a primit aviz favorabil din partea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor

Legea Picnicului, in dezbaterea Senatului

Legea Picnicului: Romania murdara trebuie ajutata sa se spele

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri