Valoarea inregistrata, vineri, la Portile de Fier a fost de numai 2400 mc/s, adica 63% din debitul mediu multianual aferent lunii septembrie – 3800 mc/s, potrivit unei informarii facute de Hidroelectrica pentru Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA). Potrivit companie debitul scazut nu creeaza probleme legate de exploatarea nodului hidrologic Portile de Fier 1 si 2.
"Ca urmare a scaderii hidraulicitatii, Hidroelectrica livreaza in prezent o putere medie de 1800 MW, echivalentul a 24% din productia totala de energie electrica a Romaniei, in scadere de la 2100 MW (28%) in saptamanile anterioare", spun cei de la Hidroelectrica.
De asemenea, la solicitarea Dispeceratului Energetic National, Hidroelectrica a acoperit dezechilibrele consumului sau productiei cu puteri medii orare intre 100 si 300 MW.
"Exploatarea lacurilor de acumulare se desfasoara in parametrii stabiliti de comun acord cu Apele Romane pentru luna septembrie. De asemenea, sunt asigurate in totalitate cerintele de alimentare cu apa atat pentru populatie, cat si pentru industrie", se mai arata in informarea Hidroelectrica.
MECMA a solicitat conducerii companiei Hidroelectrica sa ia masuri si sa informeze periodic conducerea ministerului cu privire la situatia creata in urma scaderii debitelor pe raurile interioare, si in special pe fluviul Dunarea.
Foto: library.thinkquest.org
Citeste:
Seceta afecteaza Romania: Reactoarele centralei nucleare de la Cernavoda ar putea fi oprite