CEZ, proiecte CSR de 2 milioane euro

Grupul CEZ a dezvoltat in ultimii 2 ani proiecte comunitare de peste 2 milioane de euro, in parteneriat cu autoritatile locale din comunele Fantanele, Gradina si Cogealac, au declarat joi reprezentantii companiei.

“Cand am ajuns in Dobrogea, in 2008, am promis ca vom deveni un partener pentru aceste comunitati. In timpul implementarii parcurilor eoliene, am investit si in dezvoltarea acestor 3 comune aproximativ 2 milioane de euro”, a declarat Ondrej Safar, director Divizia Power Generation CEZ.

1 milion euro, investitii la Fantanele

Implementarea proiectelor de CSR din zona de operare a parcurilor eoliene a inceput la Fantanele in 2010 cu proiecte majore de infrastructura. “Incluzand cofinatarea proiectului de canalizare, care va incepe anul acesta, valoarea totala a sprijinului acordat de CEZ pe proiecte deja implementate se ridica la aproximativ 1 milion de euro”, a spus Miklos Szilagyi, directorul parcurilor eoliene, CEZ Romania.

De asemenea, potrivit reprezentantilor CEZ, investitiile in proiecte de responsabilitae sociala vor continua la Fantanele cu construirea unui centru multifunctional, cu o valoare investitionala de peste o jumatate de milion de euro.

Proiecte similare se vor desfasura si in comunele alaturate. In comuna Gradina, va fi construita o noua gradinita si va fi implementat un sistem de menagement al deseurilor, similar celui de la Fantanele. CEZ intentioneaza sa construiasca la Gradina o platforma de colectare selectiva a deseurilor.

Cel mai nou proiect de CSR al CEZ, la Fantanele este reprezentat de piata agroalimentara, investitie ce se ridica la 140.000 euro, si raspunde nevoii locale de sprijinire a comertului traditional.

Grupul CEZ investeste, in zona Dobrogea, 1,1 miliarde euro in realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW, parcurile eoliene CEZ de la Fantanele, Gradina si Cogealac.

Constructia parcurilor amplasate la nord de Constanta se desfasoara in mai multe etape. Prima, aflata la Fantanele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapa se desfasoara in zona Cogealac si Gradina, include 101 turbine cu o capacitate totala de 252,5 MW.

La finalizarea proiectului, CEZ va putea furniza pana la 8% din totalul de energie regenerabila, produsa in Romania. Grupul CEZ Romania a primit aproximativ 720.000 de certifcate verzi din totalul de peste 1,5 milioane, emise in 2011.

Cosmin Zaharia

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri