Satu Mare, pazit de Politia Ecologica

Satu Mare se numara, alaturi de Oradea si Timisoara, printre orasele pe ale carei strazi va patrula de-acum incolo Politia Ecologica. Anuntul l-a facut ieri primarul municipiului, Iuliu Ilyes, in cadrul unei conferinte de presa.

„Patru politisti locali, care au la dispozitie doua autoturisme cu inscriptia Politia Ecologica, vor face controale inclusiv la societatile comerciale pentru a verifica depozitarea deseurilor. Vor da amenzi si vor supraveghea, de asemenea, si persoanele care incarca de multe ori ilegal deseurile in carute si le arunca la marginea orasului”, a declarat pentru „Green Report” primarul din Satu Mare.

Pe langa Politia Ecologica, care va fi infiintata in 1 februarie, Primaria Satu Mare mai are si alte proiecte de mediu.
In curand va fi dat in folosinta depozitul ecologic modern de la Doba, aflat la 20 de kilometri de Satu Mare, iar fosta groapa de gunoi din oras va fi inchisa peste cateva luni. Colectarea selectiva si modernizarea centrelor de colectarea a deseurilor reprezinta un alt proiect al Primariei Satu Mare.

„Vom amplasa containere in care se vor colecta selectiv desurile umede si uscate in cele 185 de puncte de colectare din oras. Aceste puncte de colectare, care se afla intre spatiile dintre blocuri vor fi modernizate si ingradite, iar cetatenii care locuiesc la case vor primi saci in care vor putea sa colecteze selectiv”, a mai spus primarul din Satu Mare.

Pista de biciclisti, de-a lungul digului de pe Somes

Primaria vrea sa construiasca o pista pentru biciclisti, de 40 de kilometri, construita de-a lungul digului de pe Somes pana in Ungaria. Pista va porni din oras, va trece prin localitatile Vetis si Csenger si va ajunge pana aproape de localitatea Fehergyarmat. Lungimea totala a acesteia va fi de aproximativ 40 km, din care 18 km sunt pe teritoriul judetului Satu Mare.

Proiectul, initiat de Primaria Satu Mare si de cea din localitatea Vetis, in parteneriat cu Primaria Csenger si cu Directia pentru Protectia Mediului si a Apelor din Ungaria, are o valoare de 6 milioane de euro si este finantat din fonduri europene.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri