Marfa stricată a fost la un pas de a ajunge pe masa unor copii. Asta pentru că produsele au fost cumpărate de patronul unei grădinițe private din Capitală. El a semnalat neregula pe stireata@rtv.net și a însoțit o echipă România TV la cumpărături.
Comenteaza embed
Când e vorba de mâncarea copiilor, rigorile ce țin de calitatea alimentelor sunt foarte stricte. Patronul unei grădinițe povestește cum arăta marfa cumpărată dintr-un hipermarket din Capitală.
"Şunca, efectiv, era pe paleta de culori. Era șuncă de la verde, verzuie, aproape albastră și le-am întrebat pe doamnele de acolo care este treaba cu acea șuncă și mi-a spus că așa le spune șeful, să le pună la raft, ele nu se pot arunca. Tot ce am putut să fac a fost să stau o jumătate de oră acolo, să le spun clienților care mai treceau: «Domnilor, asta e șuncă stricată! Nu cumpărați șuncă stricată»", a spus patronul grădiniței.
Nici cutiile cu lapte pasteurizat nu au ajuns în meniul copiilor.
"Tot baxul cu lapte era stricat. Fiind și în preajma Anului Nou, nu am depus nicio plângere. Nu am avut nici timp și, vă dați seama, am aruncat și toate cutiile nevrând să stau cu laptele stricat în grădiniță", a adăugat bărbatul.
Bărbatul a însoțit echipa România TV în magazinul cu pricina. Produsele sunt încă expuse spre vânzare, pe rafturi. O angajată a fost întrebată de ce laptele s-a adunat atunci când a fost pus la fiert, femeia a răspuns că acel lapte este deja fiert și că se consumă ca atare.
"Nu se fierbe laptele. E deja… se consumă ca atare. Mi-a mai zis o clientă că tot așa, l-a fiert și s-a stricat. O să sesizez la furnizor", a răspuns angajata magazinului.
Mezelurile feliate au o culoare nedefinită. Ceva între maro și vânăt. Explicația primită de la angajata magazinului i-ar face să se rușineze pe toți absolvenții de școală primară.
"Eu scot multe. Se schimbă la culoare. Merchandiser-ul care vine mi-a zis că se schimbă de la lumină", a explicat femeia angajată ăn magazin.