Rețete pentru Planetă cu 3 ingrediente: natură, hrană, drepturile omului

Asociația Mai bine organizează în perioada 13 – 19 septembrie 2021 cea de-a treia ediție a taberei Rețete pentru Planetă. Tabăra face parte din proiectul Our Food, Our Future, finanțat de Uniunea Europeană.

Astfel, dacă ai între 18 și 35 de ani, ești preocupat de impactul hranei asupra naturii
și asupra drepturilor oamenilor și ești dornic să te implici în acțiuni concrete completează formularul de înscriere, până pe 29 august, și poți participa în tabără.

Participarea este gratuită, iar transportul, cazarea și masa sunt asigurate de către
organizatori, însă locurile sunt limitate și condiționate de completarea formularului de înscriere.

Temele abordate se află la intersecția dintre hrană, natură și drepturile omului, iar după
finalizarea taberei, asociația Mai bine te va susține să pui în practică acțiunile pe care le-ai
dezvoltat împreună cu ceilalți participanți.

Tabăra va fi facilitată de Ana-Maria Marinescu-Pălăduș și Bogdan Gioară, de la Asociația REPER21.

Ana-Maria Marinescu-Pălăduș este membră fondatoare, vice-președintă și activistă în REPER21. Economist de profesie, absolventă a Institutului de Științe Politice din Paris, Ana a lucrat pentru Agenția Internațională de Energie și din 2006 gestionează în REPER21 diversele inițiative ale asociației în domeniile consumului responsabil, educației pentru dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, activând printre altele ca formator și facilitator.

Bogdan Mihail Gioară este fondatorul și președintele REPER21. Politolog, fost profesor la Institutul de Științe Politice din Geneva, Bogdan deține o vastă expertiză teoretică și practică în domeniul schimbărilor climatice și impactului socio-economic al acestora, dezvoltată prin numeroase proiecte europene (Erasmus+, POCU, POCA) în acest domeniu pe care le-a coordonat în REPER21 și în cadrul cărora a activat ca expert și formator. Bogdan coordonează activitatea online a REPER21 privind tematica schimbărilor climatice prin intermediul consumului și producției durabile de produse alimentare.

În contextul epidemiologic actual, organizatorii iau toate măsurile de precauție necesare pentru a organiza tabăra în condiții de siguranță. Informații cu privire la spațiul de desfășurare, măsurile de precauție obligatorii, respectiv agenda taberei vor fi oferite doar persoanelor selectate să participe la tabără.

 

spot_img

Ultimele știri