Cum putem contribui la combaterea schimbărilor climatice prin intermediul hranei

Asociația Mai bine organizează în perioada 10 -16 mai 2021 a doua ediție a taberei Rețete pentru Planetă. Membrii echipei și facilitatorii activităților  vă invită să împărtășiți și să învățați împreună cu ei care sunt cele mai bune metode prin care noi, cetățenii, putem contribui la combaterea schimbărilor climatice și a fenomenelor de migrație prin intermediul hranei. Tabăra Rețete pentru Planetă face parte din proiectul Our Food, Our Future, finanțat de Uniunea Europeană.

Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani pot aplica aici, până duminică, 25 aprilie, ora 23.59, iar organizatorii îi vor contacta indiferent dacă au  fost selectati pentru a participa la această tabără, fie se regăsesc pe lista de așteptare. Participarea este gratuită, iar transportul, cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori, însă locurile sunt limitate.

În contextul epidemiologic actual, vor fi luate toate măsurile de precauție necesare pentru a facilita tabăra în condiții de siguranță, într-un spațiu care permite acest lucru. Organizatorii doresc să creeze un cadru de desfășurare sigur și sănătos, motiv pentru care își rezervă dreptul de a reveni cu informații și solicitări suplimentare, în funcție de recomandările și restricțiile în vigoare. În cazul în care situația o va impune ori vor simți că nu pot garanta siguranța participanților și a echipei, organizatorii și facilitatorii vor adapta și susține tabăra online, în același interval de timp. Informații cu privire la spațiul de desfășurare, fizic sau online, măsurile de precauție obligatorii, respectiv agenda taberei vor fi oferite doar persoanelor selectate să participe la tabără” se precizează în comunicatul de presă al Asociația Mai Bine.

Tabăra va fi facilitată de Ana și Bogdan, doi gastronomi și gurmanzi, cu un background profesional complementar.

Ana-Maria Marinescu-Pălăduș este membră fondatoare, vice-președintă și activistă în REPER21. Economist de profesie, absolventă a Institutului de Științe Politice din Paris, Ana a lucrat pentru Agenția Internațională de Energie și din 2006 gestionează în REPER21 diversele inițiative ale asociației în domeniile consumului responsabil, educației pentru dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, activând printre altele ca formator și facilitator.

Bogdan Mihail Gioară este fondatorul și președintele REPER21. Politolog, fost profesor la Institutul de Științe Politice din Geneva, Bogdan deține o vastă expertiză teoretică și practică în domeniul schimbărilor climatice și impactului socio-economic al acestora, dezvoltată prin
numeroase proiecte europene (Erasmus+, POCU, POCA) în acest domeniu pe care le-a coordonat în REPER21 și în cadrul cărora a activat ca expert și formator. Bogdan coordonează activitatea online a REPER21 privind tematica schimbărilor climatice prin intermediul consumului și producției durabile de produse alimentare.

spot_img

Ultimele știri