Raport: Marii producători globali de alimente nu iau măsuri de combatere a crizei climatice

Marii producători globali de carne, lactate și fructe de mare nu iau suficiente măsuri pentru a reduce impactul enorm pe care îl au asupra planetei prin defrișări, utilizarea antibioticelor și emisii de gaze cu efect de seră, avertizează un nou raport.

Indexul Coller Fairr analizează 50 dintre cei mai mari producători globali de alimente din perspectiva factorilor de risc, de la utilizarea antibioticelor la defrișări și abuzuri ale angajaților. Producătorii sunt lanțul de aprovizionare „ascuns”, furnizând carne și lactate brandurilor globale cum ar fi McDonald’s, Tesco, Nestle și Walmart.

Indexul este realizat de către experți în investiții care vor să încurajeze conștientizarea impacturilor asupra planetei aduse de companiile care nu iau măsuri de reducere a daunelor aduse de producția alimentară asupra mediului.

Jeremy Coller, fondator Fairr, a atras atenția că cel mai mult au de suferit companiile din spatele brandurilor. Doar unul din patru producători de carne, pește și lactate își măsoară emisiile de gaze cu efect de seră.

Gestionarea mai bună a terenurilor și reducerea consumului de carne, esențiale pentru rezolvarea crizei climatice

Niciuna dintre companiile analizate nu a implementat politici pentru a opri defrișările, iar doar patru dintre companii și-au luat angajamentul de a reduce utilizarea obișnuită a antibioticelor.

Companiile sunt clasate în funcție de riscul pe care îl reprezintă pentru investitori, bazat pe analiza a nouă factori de risc de mediu, sociali și de guvernanță, luând în considerare și țintele de dezvoltare durabilă.

Unele dintre companii sunt afectate deja de impactul crizei climatice. Peter Van der Werf, specialist în investiții la compania Robeco, a declarat pentru The Guardian că producătorii și investitorii ar trebui să se îndepărteze de carne și pește ca surse de proteine.

„Incendiile pe care le-am văzut în Amazonia sunt menționate în conversații cu investitori. Ei sunt îngrijorați privind schimbările climatice și incendiile de pădure. Există o nevoie globală de a reduce mai mult dependența de carne și lactate și reorientarea către alte tipuri de proteine.”

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri