Canicula ajută energia regenerabilă în România. Biodiversitatea este protejată în Viena. Fermele de blană mai aproape de închidere ca niciodată. Politicienii negaționiști se vor ocupa de viitoarele ținte climatice. Acropola din Atena a fost închisă din cauza caniculei. Puii ursoaice ucise pe Trasfăgărășan nu sunt găsiți de autorități. Topirea ghețarilor activează vulcanii.
- Are canicula și părți bune? Ministrul Energiei Bogdan Ivan a declarat că vremea caniculară ajută la producția de energie din surse regenerabile, anunță Mediafax. Acesta a punctat că energia produsă din solar ajunge și la 22% în zilele de caniculă.
- Viena a integrat biodiversitatea în cel de-al doilea cimitir ca mărime din Europa, anunță BBC. Speciile de animale din Cimitirul Central din Viena au fost catalogate în 2021 împreună cu oamenii de știință care sunt locuitori ai orașului. În prezent, Cimitirul are panouri informative care le prezintă vizitatorilor speciile de animale cu care se pot întâlni în cimitir.
- Acropola din Atena, unul dintre cele mai vizitate obiective din lume, a fost închisă parțial din cauza căldurii extreme. Conform G4Media, orele în care accesul este restricționat sunt între 13:00 şi 17:00. Temperaturile pot ajunge în unele zone din Grecia până la 42 de grade Celsius.
- Puii ursoaicei ucise pe Transfăgărășan sunt de negăsit, conform surselor HotNews. În urma incidentului în care un motociclist italian a fost omorât de o ursoaică care își proteja puii, animalul a fost ucis. Cei 3 pui ai săi au, astfel, nevoie de protecție, iar autoritățile îi caută pentru a-i băga într-un centru de reabilitare pentru urși.
- Japonezii sunt din ce în ce mai inventivi pe măsură ce canicula se accentuează, anunță Mediafax. Din cauza temperaturilor în continuă creștere, locuitorii Japoniei s-au văzut nevoiți să găsească soluții de urgență. Astfel, o companie a grupului Toyota a dezvoltat niște veste cu mini panouri solare care funcționează ca ventilatoare de răcorire pentru persoanele care o poartă.
- Politicienii de extremă dreaptă din Europa se vor ocupa de următoarele negocieri privind obiectivele climatice, conform POLITICO. Grupul Patrioți pentru Europa vor conduce discuțiile despre obiectivele de reducere a emisiilor pentru 2040. Membrii grupului politic s-au făcut remarcați și din cauza atitudinii de negare a schimbărilor climatice sau a nevoii de politici de mediu.
- Vestea bună privind biodiversitatea vine de la nivel european. Fermele de blană din Europa sunt pe cale de dispariție, relatează Mediafax. Datorită reglementărilor europene din ce în ce mai stricte și a activismului pentru drepturile animalelor, tot mai multe ferme se închid. Lituania și-a propus ca, până în 2027, să interzică creșterea și comercializarea animalelor pentru blană.
- Topirea ghețarilor și intensificarea activității vulcanice au legătură. Cercetările efectuate au arătat că topirea gheții eliberează presiunea de pe camerele magmatice subterane și face ca erupțiile să fie mai probabile. Situațiile cele mai grave se vor întâmpla în Antarctica deoarece sub stratul de gheață sunt peste 100 de vulcani, anunță sursele citate de Mediafax.