Radarul verde: Revista presei de mediu

Astăzi trecem în revistă cele mai recente evenimente și inițiative din România, de la măsuri de mediu la transformări agricole și sprijin financiar pentru tranziția climatică, oferindu-vă o imagine asupra impactului acestora asupra comunităților și economiei.

  1. Un operator economic din Brăila, reparator de nave și bărci, a fost amendat de Garda de Mediu cu 40.000 de lei pentru nerespectarea gestionării deșeurilor, scrie G4Media.
  2. Fermierii din Nădlac au renunțat la culturile de porumb și grâu și au transformat 60 de hectare de teren agricol într-o pădure. Mai multe pe subiect în articolul de la Aktual24.
  3. Consumatorii europeni se feresc să achiziționeze autoturisme electrice conform unui sondaj Eurostat. Motivele sunt scumpirile, autonomia, timpii mari de încărcare și problemele potențiale cu privire la încărcare, transmite Economedia.
  4. Comisia Europeană sprijină România cu 2.14 miliarde de euro pentru o tranziție climatică justă în regiunile minelor de cărbuni, anunță Green Report.
  5. Garda de Mediu Covasna a aplicat amenzi în valoare de 1 milion de lei în județ și a suspendat activitatea a șase societăți comerciale pentru eliminarea prin ardere a deşeurilor, transportarea materialului lemnos peste cursuri de apă, depozitarea lemnului în albiile pâraielor, precum și pentru depozitarea deșeurilor în spații neautorizate, scrie Radio România Tg. Mureș.
  6. Primăria Sectorului 4 din București vrea să investească 500 de milioane de lei în plantarea de arbori, înlocuirea celor degradați și amenajarea parcurilor din sector, transmite Ziare.com.
  7. Regenerarea urbană a fostei platforme Rulmentul din municipiul Brașov va fi un prototip pentru gestionarea fostelor situri industriale și un exemplu inovator în Europa. 63% din suprafața platformei va fi transformată într-un parc public, anunță Biz Brașov.
  8. Agenția Europeană de Mediu avertizează țările europene cu privire la faptul că doar 37% din apele de suprafață sunt într-o stare ecologică bună și că este nevoie de o gestionare mai bună a resurselor acvatice pentru sănătatea populației. Detalii suplimentare în articolul de la Economica.net
  9. Companiile, autoritățile sau instituțiile care doresc să fie recunoscute pentru contribuțiile lor în domeniul sustenabilității și protecției mediului mai au la dispoziție doar o lună pentru a se înscrie la Gala Green Report 2024, cele mai prestigioase premii de mediu din România. Mai multe despre condiții și mod de înscriere în articolul Green Report.
  10. Conferința Green Report pe tema „Eat Smart Eat Local – Cât producem și consumăm local” de pe 17 octombrie aduce în prim plan provocările și soluțiile pentru sectorul agricol din România în contextul obiectivelor europene de mediu și climă, precum și promovarea unei agriculturi durabile și responsabile. Dezbaterea va fi susținută de reprezentanți ai autorităților și asociaților de profil, producători, retaileri și alți stakeholderi din domeniu. Mai multe detalii pe site-ul conferinței.
  11. Conferința Green Report de pe data de 31 octombrie, cu tema „Transport sustenabil în România – utopie sau realitate?” invită la o dezbatere, abordând una dintre cele mai presante întrebări ale zilelor noastre. Această conferință oferă platforma ideală pentru a pune în discuție soluțiile inovatoare, politicile europene și naționale, și provocările actuale cu care ne confruntăm în România și în alte state europene.
Foto: Gala Green Report 2024
Foto: Gala Green Report 2024

#agribusiness #agricultura #transportsustenabil #conferinta #gala #GreenReport #regenerareurbana #apecurate #tranzitieclimatica #electricvehicles #ecoinitiatives #wastemangement #revistapresei #greennews #stiriverzi #radarulverde

spot_img

Ultimele știri