Populatia de tigri din China a scazut la numai 50 de exemplare si este grav amenintata de braconaj si de distrugerea habitatului natural, avertizeaza grupul World Wildlife Fund (WWF) din China.
„Daca nu se vor lua masuri urgente, exista riscul ca tigrii din salbaticie sa dispara complet”, a declarat Zhu Chunquan, reprezentant WWF China. „WWF estimeaza ca, daca braconajul si alte amenintari vor continua, tigrii vor disparea in circa 30 de ani”, a mai spus Zhu.
Pierderea si degradarea habitatului natural al tigrilor, precum si vanarea acestora si a animalelor cu care se hranesc sunt factorii principali care care au condus la disparitia rapida a acestor animale, a explicat reprezentantul WWF China.
Ultimele estimari arata ca mai exista doar 20 de tigri siberieni in nord-estul Chinei, 20 de tigri bengalezi in Tibet si 10 tigrii indochinezi in sud-vestul statului asiatic. In ceea ce priveste tigrul din sudul Chinei, reprezentantii WWF spun ca din anii 1970 incoace nu a mai fost vazut un astfel de exemplar.
China a interzis comertul international cu oase si organe de tigru in 1993, insa combaterea braconajului si a comertului ilegal ramane inca o grea provocare, a conchis Zhu.
Potrivit WWF, tigrul se numara printre primele 10 cele mai periclitate animale din lume, intrucat numai 3.200 de exemplare mai traiesc in ziua de astazi in salbaticie pe intreg globul.
Foto: telegraph.co.uk