Preparate traditionale maramuresene la Targul Slow Food din Brasov

Produse si preparate ecologice traditionale din zona Maramuresului vor fi prezentate gurmanzilor la Targul Slow Food Roadele Pamantului ce va avea loc in acest sfarsit de saptamana in Piata Sfatului din Brasov.

Sambata, 29 mai, la standul Slow Food sunt programate din ora in ora degustari ale tuturor sortimentelor de branzeturi existente la targ, precum: cas si urda de Rotbav, branza de burduf de Fundata, branza Tilsit si Tekeroi de Valea Stamba, mozzarella de Meschendorf, telemea de Fagaras, branza Pecorino sardo si siciliano.

Apoi, vizitatorii targului vor asista, duminica, 30 mai, la o demonstratie de preparat placinte maramuresene. Oferta la targ este variata. Ca si in alte dati, in afara produselor traditionale romanesti, cumparatorii au ocazia sa isi completeze cosul de cumparaturi cu bunatati italienesti, frantuzesti si unguresti.

“Secretul gustului special al placintelor maramuresene este dragostea cu care sunt pregatite de catre femeile locului. Traditionalitatea placintei maramuresene sau a placintei crete, cum mai este ea cunoscuta, este data de modul simplu si rapid in care este preparata. Vorbim de un aluat simplu, obisnuit, umplut generos cu branza fermentata, putin sarata si iute, la care adaugam marar si cozi de ceapa verde taiate marunt. Dar cel mai important, este nevoie de multa maiestrie pentru a intinde aluatul in foaie subtire!” a declarat o maramureseanca.

Targul ajunge in acest weekend la cea de-a XIV-a editie si poate fi vizitat in ambele zile intre orele 10.00-16.00. Este un eveniment organizat de catre Asociatia “Roadele Pamantului” – Conviviumul Slow Food Brasov, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

Foto: Slow Food

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri