Estimarile ONU potrivit carora cresterea productiei de alimente ar trebui sa fie de 100% pana la mijlocul acestui secol au fost bazate pe date eronate, scrie The Guardian.
ONU a anuntat ca pana in 2050, productia alimentara ar trebui sa se dubleze pentru a face fata cererii. De cand a fost facut acest anunt, pe aceasta ipoteza au fost bazate numeroase politici alimentare, citate de liderii guvernamentali britanici, de fermieri si de unele dintre cele mai mari companii agricole din lume. Cu toate acestea, un raport al Soil Association, cel mai mare grup de alimentatie organica al Marii Britanii, sustine intr-un raport ca productia ar trebui crescuta doar cu 70%.
Raportul, intitulat „Minciuna despre dublarea productiei alimentare”, arata ca sursa originala a ipotezei despre dublarea productiei provine dintr-un raport al Food and Agriculture Organisation (FAO) din cadrul ONU, din 2006. Chiar si FAO recunoaste ca o parte dintre cifre nu sunt exacte, deoarece sunt influentate de pretul alimentelor.
Diferenta dintre raport si declaratii a aparut din cauza faptului ca politicienii si nu numai au folosit calculele din 2000, depasite cu zece ani deja, iar apoi le-au rotunjit, sustine Soil Association. Grupul este ingrijorat de faptul ca dublarea productiei alimentare este folosita ca scuza pentru agricultura industriala nesustenabila.
Foto: The Guardian