Bucatarul-sef si restaurantul californian in care lucra au fost acuzati ca au servit carne de balena Sei, specie in pericol de disparitie, informeaza Departamentul american de Justitie citat de Reuters.
Kiyoshiro Yamamoto, in varsta de 45 de ani, si compania-mama a cunoscutului restaurant The Hump din Santa Monia au fost pusi sub acuzare pentru violarea Actului de Protectie a Mamiferelor Marine, care interzice vanzarea oricarui tip de carne de balena. Acestia risca o pedeapsa de pana la un an de inchisoare si amenzi de pana la 100.000 de dolari pentru persoane fizice si de pana la 200.000 de dolari pentru organizatii.
“Nu ar trebui sa se poata sa intri intr-un restaurant si sa ceri o portie de specie periclitata”, a declarat procurorul american Andre Birotte Jr.
Potrivit declaratiilor, doi reclamanti au comandat carne de balena saptamana trecuta in cadrul unei operatiuni in care oficiali ai protectiei animalelor au observat de la bar. Bucatarul-sef a mers la o masina din parcare de unde s-a intors cu un pachet de carne de balena. Dupa ce, initial, a refuzat sa raspunda curiozitatilor clientilor de la bar, acesta a spus ca este carne de balena.
Avocatul restaurantului si bucatarul-sef nu au fost disponibili pentru comentarii.