Patru proiecte prioritare din sectorul energetic realizate prin parteneriat public-privat

Romania are patru proiecte prioritare in sectorul energiei care vor fi realizate prin parteneriat public-privat: proiectul AGRI, proiectul Tarnita Lapustesti, proiectul Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si proiectul termocentralei Doicesti.

Azerbaijan–Georgia–Romania Interconnector (AGRI)
Potrivit datelor Guvernului Romaniei pentru proiectul AGRI s-a publicat la inceputul lunii anuntul de selectare a proiectantului pentru elaborarea studiului de fezabilitate, care trebuie finalizat in aprilie 2012.

Tarnita-Lapustesti si termocentrala Doicesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul Tarnita-Lapustesti presupune asigurarea de fonduri de investitii de peste 1,1 miliarde euro, fara TVA. Deja este in curs de derulare procedura de elaborare a documentatiei de licitatie pentru selectarea investitorilor. Urmatorul pas este aprobarea strategiei de atragere a investitorilor de catre comisia de negociere si documentatia de participare la licitatie.

Proiectul Termocentralei Doicesti este in stadiu avansat, negocierile cu China Huadian Engineering Co. fiind in plina desfasurare.

Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul privind Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda va asigura dublarea productiei nationale de energie electrica din surse nucleare. Valoarea estimata a realizarii proiectului este de 4 miliarde euro. Reprezentantul comercial al Ambasadei Canadei la Bucuresti, al Consortiului coreean BKB CO., Ltd. si al Candu Energy au ridicat documentatia pentru depunerea de oferte angajante.

In urma delegatiei de la Beijing, de la a XXI-a sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale Romano – Chineza de colaborare economica, firma China Guangdong Nuclear Power Group a primit documentatia pentru depunerea unei oferte angajante.

Momentan, proiectul se afla in faza procedurii de selectare a investitorilor, care se va finaliza la mijlocul lunii martie. De asemenea, este in desfasurare procedura de achizitie pentru atribuirea contractului „la cheie” de Inginerie, Procurare si Constructie.

Foto: eurofora.net, tarnita-lapustesti.ro, ziarelive.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

Boc: Investitorul privat pentru hidrocentrala de la Tarnita, selectat in primavara

Hidroelectrica afla in decembrie investitorii interesati de proiectul Tarnita

Chinezii de la Sinohydro vor sa investeasca in hidrocentrala de la Tarnita

Ministrul economiei propune mediului de afaceri chinez investitii la Cernavoda si Tarnita

Update: Chinezii de la Sinohydro vor sa investeasca in hidrocentrala de la Tarnita

Investitorii in proiectul Tarnita, anuntati pana la sfarsitul anului

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri