Monitorul de Vrancea: Drumetie prin Parcul Natural Putna

Membrii Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila „Focul Viu“ din Focsani au vizitat Parcul Natural Putna, in cadrul proiectului „Focul viu – un brand national“. Ei au fost insotiti de specialisti de la Sectia Stiintele Naturii din cadrul Muzeului Vrancei si de la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice, dar si de elevi si cadre didactice de la Grupul Scolar Forestier „G.G.Longinescu“ Focsani si de la Scoala Andreiasu.

„Drumetia“ a fost organizata cu scopul de a identifica speciile de plante care cresc in aceasta zona, dar si pe cele de pasari. Voluntarii Asociatiei „Focul Viu“ si-au luat cu ei si aparatele de fotografiat, pentru a surprinde peisaje inedite.

„Voluntarii Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila s-au ocupat de logistica si de fotografierea plantelor. In cele doua zile ale taberei, am reusit sa identificam 80 de specii de pasari, plante si arbori, din cele 160 cite ne propusesem. Identificarea va continua cu o etapa de laborator, in care vom folosi pentru materialul fotografiat, dar si cel din ierbarul realizat cu ocazia acestei tabere. Ca o concluzie, putem spune ca tabara a fost un excelent prilej pentru realizarea schimburilor de experienta si pentru perfectionare in domeniul identificarii speciilor“, a precizat Ioan Florea, presedintele Asociatiei „Focul Viu“.

Potrivit acestuia, au fost identificate specii de arbusti precum calinul si ienuparul, plante precum colilia, coada vulpii, salvia de tufis si paralutele, dar si pasarile privighetoarea de zavoi sau ciocirlia de padure.

spot_img

Ultimele știri