Jurnalul: Patru hectare din Parcul Plumbuita, revendicate cu acte false

Patru hectare din Parcul Plumbuita au fost retrocedate de instanta pe baza unei expertize gresite, Jurnalul National a publicat inca de acum trei ani o serie de articole pe acest subiect. Cu toate acestea, prin decizia civila pronuntata la 15.05.2007, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IV-a Civila, obliga Primaria Capitalei si Administratia Domeniului Public a Sectorului 2 sa lase reclamantilor Eugenia Rodica Coroi, Maria Anca Hanganu si Teodora Barbulescu "in deplina proprietate si linistita posesie" patru hectare din Parcul Plumbuita. Numai ca expertiza depusa de cei care revendica o parte din parc nu prea coincide cu realitatea.

"Terenul real, care trebuia revendicat, se afla in mare parte sub Lacul Plumbuita si nu prezinta nici un interes imobiliar. Din dorinta de-a castiga procesul, expertii topografi au recurs la un artificiu si l-au declarat ca fiind pe "uscat", langa Manastirea Plumbuita. Prin acest siretlic au reusit sa castige procesul intentat Ministerului Finantelor Publice, Consiliului General al Capitalei si Administratiei Domeniului Public Sector 2 in 2007 la Curtea de Apel Bucuresti", ne-a declarat Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2.

Juristii administratiei locale au formulat cerere de interventie in cauza si in recursul formulat la Inalta Curte de Casatie si Justitie au castigat aceasta cale de atac, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Maine are loc un nou termen de judecata. In urma investigatiilor facute de autoritati s-au gasit indicii ca terenul a fost expropriat in 1943. Planul de amplasament si delimitare al corpului de proprietate intocmit de expertii Alnitei Marin, Agrigoroaiei Neculai si Andrei Ion si omologat de instanta de judecata, identifica fosta proprietate astfel: o suprafata de 2.840,73 mp care se suprapune peste terenul proprietatea Manastirii Plumbuita si o alta de 39. 938,66 mp, identificata la sud de Manastirea Plumbuita, intre strada cu acelasi nume si zona de protectie a malului de lac.

In ceea ce priveste indiciile referitoare la o posibila expropriere a celor patru hectare, in art. 1 al Decretului-Lege 2870/ 27.10.1943 – privind crearea Parcului National Sportiv Maresal Ion Antonescu, insotit de planul aferent este precizat urmatorul lucru: "Se declara de utilitate publica, lucrarile de interes national, privitor la crearea Parcului National Sportiv Maresal Ion Antonescu, cuprinzand zona plantatiunilor, zona parcului sportiv cu stadionul, terenurile, toate anexele pentru sport si satul Olimpic, precum si zona Manastirii Plumbuita, veche ctitorie voievodala".
 

Citeste mai mult in Jurnalul National

Foto: Jurnalul National

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri