Consumul specific de apa folosita in productia de bere a scazut cu 4,9% in ultimii 3 ani, iar consumul de energie s-a redus cu 8,4%, in 2012 comparativ cu anul 2011, potrivit datelor publicate in noul Raport de Sustenabilitate al companiei.
Suntem mandri sa anuntam ca rezultatele pe care le-am obtinut in 2012 in aria Sustenabilitatii sunt foarte bune si ne duc mai aproape de atingerea obiectivului nostru final. Progresul pe care l-am inregistrat este rezultatul direct al actiunilor noastre si al implicarii angajatilor si partenerilor nostri”, spune Onno Rombouts, managing director Heineken Romania.
Potrivit datelor companiei, rutele de distributie au fost de asemenea eficientizate si reduse cu 3 milioane de kilometri, tot in perioada ultimilor 3 ani.
Totodata, Hineken a investit in ultimii 3 ani a investit peste 1 milion de lei in toate cele patru orase in care compania detine fabrici de bere, prin programul Heineken pentru Comunitati.
De asemena, 65% din ingredientele naturale necesare fabricarii berii provin din Romania.