Heineken Romania a incheiat un parteneriat pe 2 ani cu GreenWEEE International pentru reciclarea deseurilor electronice, se arata intr-un comunicat al Heineken Romania.
Colaborarea presupune, incepand cu 2013, reciclarea a 50 de tone de deseuri (frigidere si echipamente de racire a instalatiilor de bere la draught). Toate frigiderele vechi vor fi inlocutie cu frigidere „verzi”, cu un consum de energie cu 35% mai scazut.
Frigidere „verzi’,
in locul celor vechi
Reciclarea echipamentelor de racire este o activitate pe care o derulam de mult timp si face parte din agenda noastra de sustenabilitate. Suntem mandri sa continuam acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de racire genereaza aproape 1/3 din amprenta noastra de carbon, astfel avem mare grija sa asiguram racirea berilor intr-un mod care nu afecteaza mediul inconjurator. Toate frigiderele mai vechi sunt in proces de a fi inlocuite cu frigidere verzi, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta inseamna un consum mai mic de electricitate si facturi mai mici pentru clientii nostri, in timp ce berea ramane la fel de rece si proaspata”, explica Onno Rombouts, Managing Director al Heineken Romania.
Deseurile electronice,
folosite de artizani
GreenWEEE International va prelua deseurile din depozitele Heineken. Acestea vor fi tratate si reciclate in fabrica GreenWEEE International si transformate in materii prime de inalta calitate, inainte de a se intoarce in circuitul economic.
Componentele specifice frigiderelor Heineken Romania pot ajunge in diverse industrii, de la constructii la arta. De exemplu, otelariile pot transforma componentele din fier in tevi si foi de tabla, aluminiul reciclat poate fi folosit in productia de profile si calorifere, in timp ce sticla reciclata poate ajunge la sticlarii artizani.
Datorita tehnologiei moderne, conforma cu standardele europene, se asigura valorificarea si recuperarea materialelor in proportie de 95%, dar si o tratare corecta a substantelor periculoase, eliminand orice pericol de poluare a mediului inconjurator.
Heineken vrea sa devina
cel mai „verde” berar din lume
Reciclarea deseurilor, care se traduce in reducerea emisiilor de CO2, este o componenta-cheie in Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei HEINEKEN. Pana acum, Heineken colecta si recicla echipamentele vechi de racire cu ajutorul unor colectori independeni autorizai.
Prin Agenda sa de Sustenabilitate, Heineken intenioneaza sa devina cel mai „verde” berar din lume pana in 2020, actionand in 3 arii: mediul, rolul berii in societate si oamenii – de la angajati si pana la comunitaile in care Heineken isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei”, se mai arata in comunicat.