Glovo, program de siguranță în trafic pentru curieri și cicliști

Pentru că în România, în ultimul an, au pedalat aproximativ 10.000 de curieri pe bicicletă, dar și pentru că datele Eurostat ne poziționează țara ca fiind cea mai periculoasă din UE pentru bicicliști și pietoni, Glovo demarează un program educațional pentru cicliști și curieri, cu scopul de a crea un trafic mai sigur.

Programul dorește să-i facă pe cicliști să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație și a propriei siguranțe în trafic, dar va vorbi și cu ceilalți participanți la trafic, nevoiți să se adapteze amplorii pe care o iau mijloacele de transport alternative.

Contextul este îngrijorător, datele furnizate de curând de Eurostat poziționând România ca cea mai periculoasă țară din UE pentru bicicliști și pietoni.

„Trăim un boom al mijloacelor de transport alternative, într-un București din ce în ce mai aglomerat. Estimăm că doar în ultimul an, în toată țara, au pedalat aproximativ 10.000 de curieri pe bicicletă de la toate companiile de livrare. Numărul lor va tot crește, iar această creștere ne responsabilizează si de aceea am demarat acest proiect. Curierii noștri trebuie să livreze cât mai rapid comenzile, dar ne dorim să o facă în siguranță, respectând regulile de circulație și pe ceilalți participanți la trafic, iar la rândul lor să fie respectați de ceilalți participanți”, a precizat Marius Funie, Marketing Manager Glovo România.

Începând cu luna septembrie, Glovo va demara o serie de acțiuni educaționale pentru cicliști și curieri:

1. Video-uri educaționale disponibile în momentul angajării despre siguranța în trafic
2. Workshop-uri lunare pentru noii curieri
3. Evenimente sezoniere în care vor fi implicați specialiști și ONG-uri din domeniul siguranței în trafic
4. Parteneriate cu shop-uri de revizie a bicicletelor pentru accesibilizarea acestor servicii pentru toți curierii

Primul eveniment din cadrul programului a avut deja loc, iar în cadrul acestuia curierii au primit kit-uri de siguranță. În plus, curierii au fost invitați să își expună propriul punct de vedere legat de traficul urban și să puncteze provocările cu care se confruntă zi de zi.

„Ne dorim să contribuim la scăderea accidentelor și neînțelegerilor din trafic prin educarea propriilor curieri, care, în timp, să devină exemple de urmat pentru ceilalți participanți la trafic”, a adăugat Marius Funie.

Glovo este un serviciu de livrare rapidă și este prezent în nouă orașe din România: București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Craiova, Constanța, Oradea și Sibiu. Până în acest moment, Glovo a livrat în țară peste 2,8 milioane de produse. Pentru a le livra, curierii au străbătut peste 6,3 milioane de kilometri cu bicicleta, scooter-ul sau mașina.

Aplicația s-a lansat pe piața din România în luna mai 2018. La nivel global, aplicația are peste 2,5 milioane de utilizatori și 10.0000 de parteneri. Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Kiev, Nairobi și Casablanca dar și 9 țări din America de Sud precum Peru, Argentina, Ecuador și Panama. Glovo este astfel prezent în 79 de orașe din 21 de țări și urmează să se mai extindă în 2019.

Citește aici despre provocările cu care se confruntă în trafic un curier Glovo. Foto: Florin George Palade

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri