Elena Udrea – Trebuie sa ne reorientam spre ecoturism

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la Pestera, judetul Dambovita, ca trebuie promovat ecoturismul, subliniind ca daca va fi pus in practica proiectul de dezvoltare a zonei Padina – Pestera se va inregistra o schimbare a turismului montan romanesc, informeaza Agerpres.

"Drumul era mai potrivit daca veneam cu ATV-ul sau cu caruta", au fost primele cuvinte ale ministrului Turismului cand a ajuns la Pestera, cu toate ca venise cu masina de teren a Prefecturii Dambovita. "E greu sa vii pe drumul acesta. Daca ne gandim la agroturism si ecoturism e placut sa traiesti asa o experienta, sa mergi cu caruta, dar nu pe un drum atat de lung ca acesta si pentru un proiect asa cum este aici. Trebuie reparat drumul in primul rand " – a spus Udrea.

Intrebata de jurnalisti ce pot face acum turistii care vin in zona turistica Padina – Pestera, ministrul Turismului s-a referit la ecoturism, turismul de observare a animalelor si ciclo-turism.

"Turistii pot veni aici pentru o multime de lucruri pe care sa le traiasca intr-un mod in care nu o pot face in alta parte; Privelistea, faptul ca pot face turism de observare a animalelor (…), sunt specii rare de pasari, de flori, se poate pescui. Se poate merge cu ATV-ul, se poate face ciclo-turism in aceasta zona. Inteleg ca exista un proiect ca in Parcul National Bucegi sa se faca un traseu de ciclo-turism. Cred ca trebuie sa ne orientam spre ecoturism, spre turismul in masa" – a declarat Elena Udrea.

Cea mai mare parte din zona montana damboviteana, circa 16.300 de hectare, apartine Parcului National Bucegi, reprezentand 50% din suprafata acestuia, pe teritoriul judetelor vecine Prahova si Brasov aflandu-se, in proportii relativ egale, restul suprafetei. Ministrul Turismului participa joi, la Pestera, la conferinta internationala "Bucegi – investitie in viitor".

Proiectul prezentat in aceasta conferinta prevede dezvoltarea zonei turistice Padina – Pestera prin construirea de partii de schi, de piscine, instalatii de transport prin cablu pentru persoane, echipamente pentru producerea zapezii artificiale si echipamente de iluminat nocturn al partiilor, precum si reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Padina – Pestera prevede construirea a patru partii, care au lungimi cuprinse intre 800 si 3.400 de metri.

De asemenea, proiectul prevede construirea de piscine, stranduri si bazine de kinetoterapie. In ceea ce priveste infrastructura, este prevazuta deschiderea accesului auto prin drumul Moroieni – Moeciu si Paduchiosu – Babele. "Pare un proiect de referinta. Daca vom reusi sa-l facem, va schimba turismul montan in Romania" – a afirmat ministrul Turismului. Conferinta de joi a fost organizata de Consiliul Judetean Dambovita si provincia Bari, din Italia, cele doua regiuni administrative avand un protocol de infratire.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri