Productia si debarasarea unei cutii de Coca Cola dietetica sau Coca Cola Zero in Marea Britanie produce 150 de grame de CO2, in timp ce cantitatea se dubleaza in cazul variantei imbuteliate, anunta GreenBiz.
Filiala Coca Cola din Marea Britanie, impreuna cu organizatia Climate Trust, a studiat catitatea de emisii generata de productia ingredientelor, manufactura, impachetare, distributie, consum si debarasarea diferitelor variante in care bautura Coca Cola se gaseste pe piata. Astfel, rezultatele au aratat ca cel mai mare numar de emisii provine din impachetare – in jur de 30-70 de procente, in functie de recipient. Varianta de aluminiu de 330 de mililitri este responsabila pentru 56,4% din CO2, dar procentul creste la 68,5% in cazul sticlei de aceeasi capacitate.
„O masuratoare clara a emisiilor de carbon cauzate de produsele individuale este un pas vital in drumul nostru catre reducerea lor si care implinirea idealului nostru de a actiona intr-un mod responsabil si sustenabil. Vom incerca sa integram informatiile despre amprenta de carbon, impreuna cu alte elemente cheie ale impactului asupra mediului, de exemplu apa, si vom explora cum putem cel mai bine sa impartim impactul total asupra mediului cu consumatorii”, a declarat Sanjay Guha, presedintele companiei Coca Cola din Marea Britanie si Irlanda.
Studiul arata si ca reciclarea ambalajelor poate reduce amprenta de carbon cu pana la 60 de procente, iar Coca Cola a ales astfel sa introduca o serie de zone de reciclare de-a lungul Marii Britanii.
Si alte companii ca Tesco, Walkers si Boots si-au evoluat ciclurile de productie impreuna cu organizatia Carbon Trust, si cauta diverse metode prin care sa imparta rezultatele cu clientii.