Bucovina, "perla" turismului ecologic  (VIDEO)

Bucovina a fost cea mai solicitata regiune turistica a Romaniei in perioada Revelionului, devansand, pentru prima oara, statiunile din Valea Prahovei.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), gradul de ocupare a statiunilor a fost, in medie, de 95 la suta in perioada Revelionului.

In Bucovina, gradul de ocupare a fost de 98 la suta, fata de 97 la suta in judetele Prahova si Brasov. Judetul Hunedoara a avut un grad de ocupare de 95 la suta, iar Maramuresul – 85 la suta.

Avantajele Bucovinei: turismul rural si preturile mai mici

“In Bucovina marea atractie este turismul rural, care nu se poate practica pe Valea Prahovei. Exista in schimb turism rural in zona Bran – Moeciu din judetul Brasov, dar acolo sunt preturi ceva mai mari decat in Bucovina. Pe de alta parte, in judetele Prahova si Brasov ajung de regula turistii din Bucuresti, iar in Bucovina vin cei din Transilvania si Moldova”, a explicat, pentru Green Report, Traian Badulescu, consultant de turism.  De Revelion, o pensiune de 4 stele din Voronet a avut un tarif de 1800 lei de persoana, pentru patru nopti de cazare in regim demipensiune. In opinia lui Traian Badulescu, interesul turistilor pentru Bucovina a fost stimulat si de campaniile de promovare derulate atat pe plan local, cat si la nivelul MDRT.

Desi dezvoltarea turismului este considerata un lucru pozitiv, un aspect delicat legat de aceasta este poluarea. Noxele produse de automobile, resturile alimentare si zgomotul sunt principalele surse de poluare in sezonul turistic. Numai pe Valea Prahovei, traficul auto a ajuns in perioada sarbatorilor de iarna la aproape 90.000 de masini. “Turismul rural este insa prin definitie un turism ecologic. Daca intr-un hotel exista multi turisti, exista si poluare. Dar intr-o pensiune din zona rurala poate fi cazata o singura familie”, spune Traian Badulescu.

In Bucovina turistica (județul Suceava) sunt clasificate 243 de structuri de cazare cu 6.781 de locuri. Judetele Brasov si Prahova au, impreuna, 1.149 structuri de cazare cu 32.445 de locuri. Judetul Hunedoara are 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri, iar judetul Maramures are 197 de structuri de cazare cu 3603 locuri.

Mihai Diac

Foto: www.bucovina.net

 

Citeste si:

Trenul cu aburi Mocanita, simbolul turistic al Maramuresului (VIDEO)

Week-end intr-o pensiune eco, de la 40 de euro
 

spot_img

Ultimele știri