Adoptarea Legii Picnicului, o initiativa a Asociatiei Green Revolution, de catre Camera Deputatilor a avut ecou si in randul bloggerilor. Anca Bundaru, Cristian China-Birta si Cabral Ibacka considera adoptarea acestei legi ca un pas spre normalitatea si civilizatie, insa au unele indoieli cu privire la implementarea acesteia de catre autoritatile statului. Legea Picnicului este un proiect initiat de Asociatia Green Revolution.
"Legea Picnicului reprezinta inca un pas spre civilizatie! Desigur ca ea nu a fost primita cu entuziasm de toata lumea, mai ales ca nu-ti mai prea poti aseza gratarul cu scrumbie in fata blocului si nici nu mai poti ciopli pe copaci numele noii tale iubite. Eu ma bucur, si abia astept sa merg din nou pe Transfagarasan si de data aceasta sa respir aerul curat si nu fumul de la gratarele cu mici. Tot ce imi mai doresc este sa ploua cu amenzi, fiindca la noi lucrurile functioneaza numai cu masuri dure. Si sa avem o Romanie curata si bunul-simt sa ne caracterizeze. Legea picnicului pare sa fie prima luare de pozitie serioasa pentru un mediu si o societate mai curate. Multumiri celor care au pus umarul si votul la acest proiect de lege", a declarat pentru Green Report, Anca Bundaru.
"Un ochi imi plange, altul imi rade. Imi plange pentru ca e asa nu stiu cum sa fie nevoie de o lege prin care autoritatile sa fie obligate sa faca un lucru absolut firesc. Iar celalalt imi rade pentru ca exista oameni care cunosc realitatea in care traim si care s-au luptat pentru ca o astfel de lege sa fie votata. Sper doar ca organele statului care se ocupa de implementare si, mai ales, de dat amenzile sa nu o considere un fleac, asa cum au facut cu alte legi si sa oblige autoritatile sa o respecte. Ca altfel iarasi ne laudam ca suntem imperiali la legislatie, dar varza de
Bruxelles la aplicarea ei. Felicitarile mele pentru Asociatia Green Revolution pentru acest succes si sa dea Domnul sa va tina naravul forever and ever", a declarat, pentru Green Report, Cristian China-Birta.
"Pentru a face pasi adevarati inainte aveam nevoie sa indeplinim doua puncte: un cadru legislativ performant, gandit pentru climatul anilor in care traim, si punerea in aplicare a legilor respective. Prin noua lege a picnicului s-a reusit indeplinirea ca la carte a primului aspect. Avem o lege moderna, aliniata la ce se intampla in tari pentru care ecologia reprezinta un interes mult mai mare decat la noi, o lege care ar trebui sa protejeze mediul mult mai bine decat pana acum. Dupa ce Green Revolution, prin Green Politics, au reusit inaintarea si votarea acestei legi, acum e randul nostru sa facem ceva: va trebui sa insistam pe langa autoritatile locale sa creeze si-apoi sa se ocupe de ingrijirea locurilor de picnic. Pentru ca – si trebuie sa recunoastem asta – legea picnicului este o lege restrictiva. Abandonarea PET-urilor prin parauri, aruncarea pungilor pe pajiste si ascunderea celorlalte resturi pe dupa copaci ar trebui sa dispara. Dar abandonarea acestor practici nocive nu se va putea face decat cu efort. Atat al autoritatilor locale, precum si al nostru, al "clientilor" de picnic. Eu sper sa vedem imbunatatiri majore inca din 2012", a declarat, pentru Green Report, Cabral Ibacka.
Citeste:
Legea Picnicului, stirea de mediu a zilei
Legea Picnicului, pentru om si natura
Legea Picnicului a fost aprobata
O lege curata pentru o Romanie murdara – o campanie Green Report pentru dreptul la curatenie
Legea Picnicului: Romania murdara trebuie ajutata sa se spele